Vijesti / Društvo
Društvo
STRAŠNO Vjetar nosio krovove i čupao drveća, kućica pala na auto...

STRAŠNO Vjetar nosio krovove i čupao drveća, kućica pala na auto...

Nakon velikih vrućina i sparina te temperatura koje su prelazile i preko 35 Celzijevih stupnjeva danas je dijelove Međimurja nešto prije 18 sati pogodilo grmljavinsko nevrijeme.

>>> VIDEO I FOTO Nevrijeme s tučom pogodilo međimurski kraj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I dok je u nekim dijelovima sjalo sunce ili pak padala samo kiša, u mnogim mjestima, posebice gornjeg dijela Međimurja, padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom.  

Premda je trajalo samo nekoliko minuta led je nanio znatne štete povrtlarskim, voćarskim i vinogradarskim (brajde) kulturama. Na brojnim lokacijama su bili i vatrogasci koji su morali uklanjati srušena drveća i granje na cestama. Takav jedna slučaj dogodio se na cesti između Žiškovca i Vratšinca.

Kako doznajemo u Železnoj Gori i Grabrovniku jak vjetar odnio je krovove na kućama, padali su crijepovi... Oštećeno je i dosta automobila. U Sivici je na osobno pozilo pala drvena kućica koja se nalazi uz autobusno stajalište.

Kako su nam javili čitatelji tuča je padala u Prekopi, Selnici, Krištanovcu, Vratišincu, Domašincu, Novom Selu Rok, Jurovčaku, Novakovcu, Gardinovcu, Podturnu, Celinama, Žiškovcu, Frkanovcu, Svetom Martinu na Muri, Slemenicama, Sivici i mnogim mjestima gornjeg djela Međimruja.

Štete su zasigurno velike, a više informacija bit će poznato tijeom sutrašnjeg dana. Ovo je tek prva tura nevremena, nova je moguća u večernjim, odnosno noćnim satima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!