‘HORTUS’, novi album Waitapua je vani

Čakovečki dub bend Waitapu izdao je svoj novi, drugi po redu dugosvirajući album ‘Hortus’ koji je dostupan u LP/ CD/ Digital obliku. Izdanje zajednički potpisuju tri nezavisne etikete: kanadska Ill In The Head Records, slovenska God Bless This Mess Records i PDV

U istoimenom alegorijskom romanu međimurskog pisca, svjetskog putnika i antifašista Jože Horvata, Waitapu predstavlja nametnutu mitsku granicu između naravnog i nadnaravnog, koju se odvažni pojedinci usuđuju preći, krenuti u istraživanje nepoznatog i samim tim pomaknuti granice ljudskih saznanja i moći.

Hortus je drugi po redu dugosvirajući materijal čakovečkog dub benda Waitapu, te predstavlja promišljeni konceptualni album o putovanju na koje se bend otisnuo u potrazi za novim zvukom, dok ih put istovremeno vodi u obrnutom smjeru, izvoru i korjenima. Mireći i prožimajući suvremeno s tradicionalnim.

Susret zatamnjene psihodelije s motoričkim pulsom dovodi do izboja energije distorziranih gitara, koje lansiraju svijest u bespuća unutarnjeg svemira, a tijelo u šamanski trans. Inspiriran francuskim dubom, psihodeličnim rockom i modernom bass glazbom koliko i folklorom Međimurja (lat. Hortus Croatiae) i djelima Jože Horvata, Hortus je prije svega za sve one koji su odvažni preći crtu.

Sve ostale informacije možete saznati putem e-maila ili na web stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije