Vijesti / Društvo
Društvo
MEĐIMURKE Ivana Najman i Tena Stričak dobile Rektorovu nagradu

MEĐIMURKE Ivana Najman i Tena Stričak dobile Rektorovu nagradu

Svečana dodjela Rektorove nagrade za ak. god. 2016./2017. održana je u četvrtak 6. srpnja 2017. u 10 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom svečanosti, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras dodijelio je 184 Rektorove nagrade u ukupno pet kategorija.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvaju autora Rektorovom nagradom nagrađena se 123 rada. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađeno je 28 radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kategoriji „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu nagradu dobila su 4 rada, a u kategoriji posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova dodijeljeno je 7 nagrada. Rektorovu nagradu u kategoriji društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici dobila su 22 rada.

Svečanosti dodjele Rektorove nagrade nazočili su prorektori, dekani i prodekani fakulteta i akademija, profesori, studenti te drugi uzvanici.

Na temelju Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017., pravo prijave za Rektorovu nagradu imali su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, koji je Senat usvojio na sjednici 9. veljače 2016., studenti su svoje radove mogli prijavljivati u šest kategorija.

Studenti su se na natječaj prijavljivali elektroničkim putem, putem posebnih obrazaca objavljenih na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, zaključno do 28. travnja u 16 sati. Povjerenstvo za dodjelu Rektorove nagrade pregledalo je i ocijenilo pristiglih 265 radova, nakon čega je rektoru dostavilo konačni prijedlog nagrađenih. Konačnu odluku o dobitnicima donio je rektor prof. dr. sc. Damir Boras, javljaju iz Sveučilišta.

Među dobitnicima su i dvije Međimurke, studentice stomatologije - Ivana Najman iz Cirkovljana i Tena Stričak iz Čakovca.

One su polaznice su 6. godine studija dentalne medicinu na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu.

Nagrađen je njihov rad: Usporedba preciznosti dentalnih otisaka dobivenih različitim metodama miješanja alginata.

- Ovaj rad je izrađen na Zavodu za mobilnu protetiku Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zavodom za elektroničke sustave i obradu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, tvrtkom BEGO GmbH & Co. KG (Bremen, Njemačka), dentalnim laboratorijem Primus Dental Lab (Zagreb, Hrvatska), dentalnim laboratorijem R Dental Lab (Zagreb, Hrvatska) i ordinacijom dentalne medicine Gnathos (Zagreb, Hrvatska) pod vodstvom doc. dr. sc. Davora Illeša spec. stom. prot. - napisale su u uvodu. Bravo i čestitke!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!