Požeško-slavonske delicije i tajne u Julijanovom dvorištu na Špancirfestu

Jedno od najatraktivnijih varaždinskih dvoriša, Julijanovo dvorište, i ovaj Špancirfest imat će poseban program, pa će tako drugog dana Špancirfesta (19.08.) ugostiti Turističku zajednicu Požeško-slavonske županije.

Prije tri godine na sličan način je tako ugošćena TZ Kvarner, a svim posjetiteljima Špancirfesta još su u sjećanju delicije i specijaliteti Primorsko-goranske županije.

Što se tiče Požeško-slavonske županije, u njoj je sve u znaku broja pet – jedna je od pet slavonskih županija, ima pet gradova: Kutjevo, Lipik, Pakrac, Pleternicu i Požegu; pet općina: Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Veliku; okružena je sa pet planina: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj gora i Požeška gora, a zaslužuje i čistu peticu za nadaleko poznatu slavonsku gostoljubivost.

FOTO: Arhiv TZ Požeško-slavonske županije.

U sklopu prezentacije bogate turističke ponude i ljepota ovoga kraja, koji se sastoji od dvije prostorno odvojene cjeline – Požeške kotline i Pakračko-lipičkog kraja, predstavljanje će uključivati i degustaciju tradicionalnih, domaćih specijaliteta i vrhunske vinske kapljice.

Požeško-slavonska županija prepuna je čari i svojih tajni, a dio njih bit će otkriven i na ovom Špancirfestu, u Julijanovom dvorištu. Stoga, ukoliko želite otkriti dio one ljepote o kojima je pisao Matko Peić, posjet Kranjčevićevoj ulici i Julijanovom dvorištu ‘pod mus’ u subotu 19. kolovoza. Slavonska gostoljubivost i kreativnost, gastronomija i zabava, i atrakivnost Julijanovog dvorišta najbolja su pozivnica za dolazak.


FOTO: Arhiv TZ Požeško-slavonske županije.

Što se tiče ostalih dana u Julijanovom dvorištu, tijekom Špancirfesta zasad nije planirana nikakva aktivnost, a kako saznajemo Dvorište se može i zakupiti na jedan dan/večer, ili više njih, tijekom Špancirfesta.

Ukoliko ste zainteresirani za ugostiti svoje poslovne partnere, prijatelje, ili neke druge grupe, možete se javiti na e-mail julijansapartment@gmail.com, odnosno putem Facebook stranice odnosno putem telefona +385 91 60 01 024.

A ekipa iz Dvorišta stoji vam na raspolaganju kao domaćin za vas i vašu ekipu ili poslovne partnere. Najljepše dvorište, u najljepšem gradu, tijekom najzabavnijih 10 dana u godini, može se zakupiti uz povoljne uvjete.

FOTO: Arhiv TZ Požeško-slavonske


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije