Vijesti / Društvo
Društvo
SREBRNI Međimurec Lukas Novak - matematičar svjetskog ranga

SREBRNI Međimurec Lukas Novak - matematičar svjetskog ranga

Mladi hrvatski matematičari osvojili su dvije srebrne, tri brončane medalje i jednu pohvalu na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja se održava u Rio de Janeiru u Brazilu.

Na olimpijadi koja se održava od 13. do 24. srpnja sudjeluje ukupno 615 učenika iz 111 država, a šesteročlanu hrvatsku ekipu čine Adrian Beker iz XV. gimnazije, Lugo Mihovilić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Petar Nizić-Nikolac iz XV. gimnazije u Zagrebu, Lukas Novak iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, Borna Šimić iz slavonskobrodske Gimnazije "Matija Mesić" u Slavonski Brod te Marin Varivoda iz zadarske Gimnazije Franje Petrića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Adrian Beker i naš Međimurec Lukas Novak osvojili su srebrne medalje, a Borna Šimić, Marin Varivoda i Petar Nizić-Nikolac brončane medalje, dok je Lugo Mihovilić osvojio pohvalu.

Adrianu je ovo četvrta olimpijada, Lukasu druga, dok su ostali na olimpijadi prvi put, stoji u priopćenju njihovih voditelja Ivana Krijana i Mea Bombardellija.

Važno je spomenuti da je Lukas Novak, učenik četvrtog razreda čakovečke Gimnazije, imao najbolji rezultat od svih matematičara u hrvatskoj ekipi. Bravo Lukas!

Put na olimpijadu kao i pripreme organizira Hrvatsko matematičko društvo, a financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!