DANI FRKANOVCA okupili eno-gastronome, LAG-ovce, likovnjake i raseljene

Minulog vikenda u Frkanovcu, u odličnoj organizaciji Udruge ‘Frkanovčani’ i ogromnim zalaganjem njezinog prvog čovjeka Željka Medveda, održani su ‘Dani Frkanovca’, zabavna, kulturna, eno-gastronomska, edukacijska i tradicijskim obilježjima bogata, priredba koja je okupila uistinu lijep broj sudionika, a poglavito raseljenih i domaćih Frkanovčana.

Upravo ovi, raseljeni i domaći, sve su na okupu držali do 3 sata ujutro 16. nedjelje kroz godinu, kada su Gusti i Drago odsvirali ‘Daj Bog da kleto budemo na svetu’, a kokoti s okolnih dvorišta zakukurjekaše novom danu.

A sve je počelo u subotu ujutro ‘geokešingom’, nastavljeno likovnom kolonijom, te nastavljeno glavnim događajem, kuhanjem ‘Frkanovskog tajerčeka’ i ugodnog programa kroz koji su vodili ‘Gruntovčani’ iz Sigetca.

Svi oni koji su se primili kuhača, sastojaka, začina i umijeća izuzetno su se trudili kako bi osvojili što bolja mjesta kod izbora struke i publike, ali ponajprije kako bi slasnim uratcima zadovoljili stotine posjetitelja-konzumenata, bograča, gulaša, graha, fileka, kotleta, languša, medaljona i drugih dobrota.

Stručno povjerenstvo i glasači (posjetitelji) prva mjesta dodijelili su lanjskim pobjednicima skupini Mucasti i superiornim domaćim dečkima i pucama Frkanovčani.

Svi su se složili da je pobijedio i netko drugi, sigurno ne bi nezasluženo bilo, jer jela su bila izvrsna i stoga naklon do zemlje svima njima. Kazala je najljepša i najsimpatičnija Marija od svih Marija, Posavcova Marija iz Lopatinca, kako su sva jela i kuhari bili fantastični.

Članovi Likovne družine ‘Izvor’ naslikali su i ‘Frkanovčanima’ podarili 10 slika, članovi Konjičkog kluba ‘Međimurje’ pokazali su sve ljepote i ponašanja konja i svojih voditelja (timaritelja), a svi skupa radost druženja.

Nedjelja je bila u znaku nastupa međimurskih KUD-ova, koji su pokazali manji, ali vrijedan dio svojeg (međimurskog) plesa, pjesme i nošnji.

Unatoč, glede najave, potpunoj medijskoj blokadi, jer samo eMedjimurje i Radio 1 su najavili održavanje Dana Frkanovca i ignoriranja i nepomaganja općinskih čelnika, koji su izviždani na spominjanje njihovih imena od strane voditelja programa ‘Gruntovčana’, priredba je u svemu ispunila očekivanja organizatora, sudionika i što je najvažnije posjetitelja, zbog kojih se ona organizira i održava.

Priredbu je obišla Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana, te Ervin Vičević, načelnik Općine selica i član Skupštine Međimurske županije, Mladen Dobranić, predsjednik Udruge voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti martin na Muri, te predstavnici LAG-a Međimurski bregi i doli i Oldtimer kluba Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije