Vijesti / Društvo
Društvo
MLADI MEĐIMURCI provode europski projekt Explore, Connect and Coach

MLADI MEĐIMURCI provode europski projekt Explore, Connect and Coach

Grupa mladih Međimuraca prošlo je ljeto sudjelovala na desetodnevnoj međunarodnoj razmjeni mladih u Nizozemskoj na projektu na kojemu su, osim Hrvata i Nizozemaca, sudjelovali i mladi iz Španjolske.

Mlade Međimurce je iskustvo sudjelovanja na razmjeni toliko dojmilo da su po povratku kući odlučili napisati svoj vlastiti projekt i provesti ga u Čakovcu. Pripreme za projekt Explore, Connect and Coach (Istraži, poveži se i poduči) počele su još u rujnu prošle godine.

Osmero mladih, okupljeni oko Centra za mlade Čakovec koji je i formalni partner projekta, sami su osmislili projekt i napisali projektnu prijavu te ju prijavili za financiranje na Erasmus+, program Europske unije namijenjen mladima.

Projekt je u konačnici odobren te ovo ljeto očekuju da će im se 25 mladih iz Nizozemske i Španjolske pridružiti u Čakovcu. Od 31. srpnja do 6. kolovoza će ukupno 42 mladih sudjelovati na radionicama, razmjenjivati iskustva i učiti jedni od drugih, povezivati se i upoznavati Čakovec.

Aktivnosti projekta će se održavati na više lokacija u Gradu, a jedna od aktivnosti namijenjena je svima koji se u to vrijeme nađu na Gradskom trgu: u sklopu razmjene bit će organizirana Interkulturalna večer tijekom koje će se mladi iz sve 3 zemlje predstaviti sa svojim zanimljivostima, hranom, glazbom i običajima.

Interkulturalna večer bit će organizirana u petak, 4.8. od 19 sati na Trgu Republike u Čakovcu (kod Doma sindikata) u suradnji s Eurodeskom Hrvatska. Pozvani su svi da upoznaju sudionike projekta Explore, Connect and Coach te da se informiraju o programu Erasmus+, međunarodnim razmjenama mladih, odnosno mogućnostima za mobilnost koje mladi imaju unutra Europske unije.

Projektni partneri Centru za mlade Čakovec (CeZaM-u) su nizozemska udruga mladih IPA te španjolska udruga Ekhi, a projekt se provodi uz financijsku podršku EU kroz program Erasmus+.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!