Vijesti / Društvo
Društvo
ŠEST visokokaloričnih namirnica koje tope kilograme

ŠEST visokokaloričnih namirnica koje tope kilograme

Višak kilograma opterećuje naše tijelo, osobito srce koje mora jače pumpati krv te kosti koje moraju nositi težinu tijela. Osim toga, višak kilograma opterećuje i samopouzdanje.

Kako biste se dobro osjećali u svome tijelu, ne trebate ići na isposničke dijete i opterećivati se brojanjem kalorija. Dovoljne su male korekcije u prehrani i dnevnoj rutini kako biste vrlo brzo vidjeli rezultate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sitnim koracima do velikih rezultata

Izbacite iz prehrane slatkiše i bijelo brašno (ili za početak barem smanjite njihov unos), a u prehranu uvedite visokokalorične namirnice poput punomasnih mliječnih proizvoda te mesa i domaćih ulja poput maslinovog ili bučinog. 

Punomasni mliječni proizvodi i crveno meso sadrže linolnu kiselinu koja pomaže u redukciji masnog tkiva, odnosno mršavljenju. Još jedna dobra stvar kod linolne kiseline je ta što utječe na oblikovanje tijela izgradnjom mišića. Zanimljivo, zar ne?

Tu su još i avokado, orašasti plodovi i jaja. Svi oni obiluju nezasićenim masnim kiselinama koje, što je ovdje najvažnije, sprječavaju prejedanje i čine nas sitima. Uz to obiluju hranjivim sastojcima. Primjerice, avokado ima triput više kalija od banane.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!