LJETO RIBE UZ DRAVU u subotu i nedjelju u Svetoj Mariji

Sportska, kulturno-tradicijska i etno-gastronomska manifestacija pod pokroviteljstvom TZ Međimurske županije i Općine Sveta Marija održat će se u subotu 5. i nedjelju 6. kolovoza.

Organizator manifestacije je SRK Klen Sveta Marija, a održat će se kod ribičkog doma Klena.

Sve će započeti u subotu od 12 sati kada je na rasporedu Natjecanje prijateljstva-22. Ekipni kup u lovu ribe udicom na plovak. Toga dana će bit natjecanje u gađanju zračnom puškom u 15 sati.

Gastro ponuda je šaran na rašljama i pečena slatkovodna riba, a sve će biti začinjeno svirkom Mustač benda iz D. Mihaljevca.

U nedjelju u 7 sati je ribolovno natjecanje za Veliku nagradu Svete Marije-26. Kup-pojedinačno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Od 10 sati slijedi ponuda šarana na rašljama, nastavak gađanja zračnom puškom, izložba dijela predmeta mjesne Etno zbirke KUD Ivan Mustač-Kantor, prezentirat će se izrada Svetomarske čipke u režiji Udruge Svetomarska čipka, a svoju izložbu rukotvorina će imati Društvo žena Amalija Kranjec Sveta Marija, bit će tu izložba slika mjesnog slikara Franje Mustača Medarovog i Ivana Varge, te prezentacija izrade mušica i prezentacija pribora za mušičarski ribolov.

Od 13 sati započinje natjecanje u kuhanju Dravskog fišpaprikaša.

U 16 sati slijedi proglašenje rezultata ribičkog natjecanja Velike nagrase svete Marije,u 17 je ocjenjivanje fišpaprikaša i besplatna podjela gostima, a sat kasnije će biti proglašene najbolje kuharske ekipe kao i najbolji u gađanju zračnom puškom.

Sve ovo vrijeme svirat će grupa Loka bend iz Goričana.

>>> Program manifestacije 2017. pogledajte klikom OVDJE!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije