VIDEO Međimurska pogača humanosti, 2000 komada ‘planulo’ za 15 minuta

‘Doživite najveću međimursku pogaču’ sastavnica je čakovečkog Porcijnkulovog. Ove godine je na Franjevačkom trgu na dugačkom stolu namjernicima servirano 2000 komada pogače koju je ispekla Slađana Herman, jedna od najpoznatijih hrvatskih kuharica.

Uz spomenutu deliciju nudilo se besplatno i Pan pivo. Pogaču su uz turističke djelatnike TZ grada Čakovca dijelili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Zoran Vidović.

Oduševljen brzinom na koji način je pogača ‘planula’ Kovač je rekao: ‘Ovaj događaj koji organiziraju Grad Čakovec i njegova TZ imaju humanitarnu notu jer već par godina prodajemo međimursku pogaču.

Moram reći kako je interes za ovaj događaj iz godine u godinu sve veći pa iz godine u godinu naručujemo sve više pogače, svake godine se tome odaziva sve veći i veći broj ljudi pa zato njena podjela traje veoma kratko.

Humanitarnoj noti Porcijunkulovog moramo dodati i prodaju Startasica s motivom manifestacije.

To radimo već drugu godinu u suradnji s tvrtkom Borovom unapređujući na taj način rast gospodarstva. Pozivam sve koji žele imati takovu obuću da dođu u Turistički ured jer ih je ostalo svega još nekoliko komada’, rekao je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije