VIDEO Zašto polubranici u Maloj Subotici i dalje nisu u funkciji?

Prije otprilike godinu i pol dana u našu redakciju stigao je upit u vezi polubranika na pružnom prijelazu u Ulici Braće Radića u Maloj Subotici. Naime, polubranici se na tom mjestu spuštaju – a nema ih, svjetlosna signalizacija radi – a okrenuta je kontra ceste i pokrivena bijelom najlonskom vrećom.

Članak koji smo objavili 24.3.2016.:
>>> VIDEO: Zašto se polubranici u Maloj Subotici spuštaju, a nema ih?

Ne moramo spominjati da ovakva prometna signalizacija može završiti kobnim posljedicama. Nakon više od godine dana, situacija na tom pružnom prijelazu je i dalje ista. Interesantno je što smo jučer dobili nekoliko upita u vezi tog prijelaza.

Kada će Hrvatske željeznice konačno postaviti funkcionalne polubranike i skinuti bijele vreće sa svjetlosne signalizacije?

Odgovor smo opet odlučili potražiti kod HŽ Infrastrukture, a isti prenosimo u potpunosti:

‘Poštovani,

još uvijek su u tijeku aktivnosti koje prethode ishođenju svih potrebnih dozvola kako bi se automatizirani uređaj na željezničko-cestovnom prijelazu pustio u rad.

Do puštanja u rad automatiziranog uređaja, sigurnost putnika i prometa na prijelazu Mala Subotica zajamčena je prometnim znakovima, konkretno prijelaz je osiguran Andrijinim križem i znakom ‘Stop’.

I dok dalje čekamo da se ishode sve potrebne dozvole i polubranici prorade, apeliramo da budete oprezni prilikom prijelaza preko pruge.’

Dakle, odgovor je gotovo identičan onom iz početka 2016. godine. Situacija s dozvolama se ni nakon godinu i pol dana nije pomakla s mjesta. Zaista nevjerojatno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije