Vijesti / Društvo
Društvo
HRABRI POLICAJCI 'Hvala vam što ste mojem sinu spasili život'

HRABRI POLICAJCI 'Hvala vam što ste mojem sinu spasili život'

Veličina čelnih ljudi Općine Sveta Marija je i u tome što znaju prepoznati osobe iz drugih sredina koje su dobrim i plemenitim djelima zadužile žitelje njihove sredine.

Tako su na nedavnoj svečanoj sjednici Općinskoga vijeća zahvalnicama nagradili trojicu policajaca Kriminalističke policije PP Prelog, Dejana Kočiša iz Donjeg Mihaljevca, Davora Špoljara iz Preloga i Marinka Orsaga iz Vularije zato jer su iz gorućeg automobila izvukli unesrećenog u prometnoj nesreći koja se 26. veljače dogodila u Svetoj Mariji, u Ulici Matije Gupca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bio je to 18-godišnji Nikola Hunjadi koji je na ravnom dijelu prometnice izgubio nadzor nad vozilom zbog čega je sletio u cestovni jarak, gdje je prednjim dijelom udario u betonsko-metalnu ogradu dvorišta kuće, a nakon čega se automobil zapalio.

Toga jutra oko 5 sati Davor Špoljar i Marinko Orsag bili su redovnoj patroli obilazeći lokacije po donjem Međimurju, pa tako i u Svetoj Mariji.

U jednom trenutku ugledali su auto u plamenu. Prizor od kojeg se ledi krv u žilama. Zahvaljujući brzoj reakciji i prisebnošću uspjeli su na vrijeme izvući mladića iz gorućeg Peugeota 406 i spasiti mu život.

U tom trenutku na mjesto nesreće naišao je i njihov kolega van službe Dejan Kočiš koji im je bez razmišljanja priskočio u pomoć. Ubrzo su stigli i vatrogasci DVD-a Sveta Marija i vrlo brzo ugasili buktinju koja je već prijetila obližnjoj kući.

Unesrećeni mladić vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Danas je mladić dobro, zaposlen je i već je na radnom mjestu. Tko zna što bi bilo da se trojica hrabrih policajaca nisu pojavila.

Bili su u pravom trenutku na pravom mjestu. Spasili su život mladom čovjeku, mladom vozaču kojemu će ova nesreća biti veliko upozorenje za daljnji život. Slobodno možemo reći da se drugi put rodio zahvaljujući hrabrim dečkima koji su u ovom događaju pokazali visoku profesionalnost, ali i ljudsku stranu - da su tu, prije svega radi građana, njihove sigurnosti i spašavanja života.

Nazočnost policajaca svečarskom trenutku iskoristila je Gordana Hunjadi, Nikolina majka, koja se neposredno zahvalila hrabrim policajcima. Riječi zahvale su im godile:

- Gospođo, mi smo samo radili svoj posao i drago nam je što je sve ipak dobro završilo - rekao je trojac nagrađenih za hrabrost.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!