Vijesti / Društvo
Društvo
BIVŠI DIREKTOR nije kriv za pozajmicu kolegi i leasing za luksuzni Mercedes

BIVŠI DIREKTOR nije kriv za pozajmicu kolegi i leasing za luksuzni Mercedes

Bivši direktor tvrtke MTČ Deutschland Tomislav Farkaš iz Čakovca nepravomoćno je na čakovečkom Općinskom sudu oslobođen optužbe da je 2008. godine sklopio štetne ugovore o zajmu i leasingu.

Račun njemačke tvrtke koristio se za poslove naplate i transferiranja novca za trgovačka društva MTČ i MTČ Tvornica rublja iz Čakovca, čiji su računi bili u blokadi, pa je, prema optužnici, Farkaš bez znanja i odluke Nadzornog odbora s direktorom matične tvrtke MTČ d.d. Čakovec Vladom Bošnjakom sklopio ugovor o zajmu od 4000 eura na rok od godinu dana i šest posto godišnje kamate.

Farkaš je oslobođen i optužbe da je 2007. u njemačkom Chemnitzu kao direktor i odgovorna osoba tvrtke MTČ Deutschland, osnovane radi pronalaženja kupaca na području Njemačke, sklopio šetni ugovor o leasingu za luksuzni osobni automobil Mercedes Benz CLS 320 CDI, neto vrijednosti 53.695 eura, na 48 mjeseci, iako je znao za tešku financijsku situaciju i prezaduženost matičnog MTČ-a Čakovec.

U presudi se navodi da je tvrtka MTČ Deutschland GmbH poslovala po njemačkim zakonima, a ne po hrvatskim. Glede automobila, Farkaš se branio da nije mogao doći do do kumentacije za Mercedes E220 CDI kojeg je na easing uzeo prijašnji direktor Stefan Andreas Kresta.

MTČ Deutschland je preko Leasinga koristio još i Mercedes izrađen po narudžbi kojim se vozio jedan od direktora Miljenko Bregović, te Audi A3 koji je koristila Nikica Kresta.

Za ta tri vozila leasing kući je ostavljeno 25.000 eura pologa, a kad je leasing za Krestin automobil isticao, Farkaš se odlučio za Mercedes CLS 320 jer je, tvrdi, dobio povoljne uvjete, te da bi inače 25.000 eura pologa propalo.

MTČ-ove tvrtke su ubrzo propale i završile u stečaju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!