Vinarija Jeruzalem na Vinskom gradu pod novim imenom – Puklavec Family Wines

S novim visokokvalitetnim vinima u ponudi, vinarija P&F Jeruzalem nastavlja poslovati pod imenom Puklavec Family Wines, a i ove godine će biti na Vinskom gradu tijekom Špancirfesta.

Promjenom imena želi se stvoriti jači brand koji nastavlja njegovati tradiciju obitelji Puklavec, ali i ojačati veze kako s velikim timom zaposlenika tako i partnera. Također se želi napraviti jasna razlika između podbrendova ove slovenske vinarije.

– S još većim naglaskom na kvalitetu naših vina, u budućnosti ćemo dodatno ojačati ponudu itako doprinijeti Sloveniji kao vrhunskoj vinskoj destinaciji – rekao je direktor vinarije Jorn Pedersen.

Podrobnom analizom došlo se do zaključka da se mora jasno izraziti razlika u kvaliteti vina, stoga se u ponudu uvode i dva nova branda – Seven Numbers i Estate Selection. Seven Numbers, u koji spada sedam visokokvalitetnih vina, tako će se pozicionirati na tržištu kao premium brand. Cilj je otvaranje mogućnosti za prodaju vina u nove restorane visoke kvalitete u Sloveniji i izvan nje.

U Estate Selection spada širok spektar vina čiji je omjer cijene i kvalitete idealan za veliki broj klijenata na različitim lokacijama. Isto tako, Estate Selection vinima za hrvatsko i slovensko tržište pridodana je dodatna kvalitativna vrijednost što ih jasno razlikuje od vina rezerviranih za maloprodajni kanal.

Inovacija unutar brenda Jeruzalem Ormož je nova zlatna linija s tri vrhunska vina – Sivi pinot, Sauvignon i Traminec & rumeni muškat.

Nova linija vrhunskih vina predstavlja ono najbolje iz Puklavec Family Wines. Kroz nju se isprepliću stoljetna tradicija i suvremeni pristup vrhunskih enologa zbog čega kroz svaki gutljaj pruža osjećaj punoće koju karakteriziraju slojevite arome. Ova visokokvalitetna i bogata vina idealano se sljubljuju s vrhunskim zalogajima što čini pravi užitak. Sve te promjene samo će osnažiti vrijednosti na kojima se vinarija temelji još od 1934. godine, a to su obitelj, povijest, predanost i obrtništvo.

Upravo je obitelj ključna vrijednost koju je istaknuo vlasnik vinarije Vladimir Puklavec.

– Preimenovanjem tvrtke produbljujemo tradiciju naše obitelji. Ponosan sam što ćemo podnovim imenom nastaviti s nasljeđem naših predaka te se dodatno povezati s velikim timomnaših zaposlenika i partnera – rekao je vlasnik vinarije Vladimir Puklavec.

Fotograf: Rajko Lukačič – Rajko Lukačič Photography

Veliko priznanje vinskog podruma Puklavec Family Wines na natjecanju Decanter World Wine Awards 2017

Vinski podrum Puklavec Family Wines osvojio je osam medalja na jednom od najpoznatijih i najvećih internacionalnih natjecanja vina Decanter World Wine Awards 2017 u Londonu.

Posebno se ističe platinasta medalja dobivena za Šipon vino iz berbe 2015., iz nove linije Seven Numbers, stvoreno za vrhunske gastronomske užitke. Uz to Šipon je dobio i titulu najboljeg slovenskog bijelog vina. Uz platinastu medalju, podrum Puklavec Family Wines, u velikoj međunarodnoj konkurenciji, osvojio je još sedam medalja od čega četiri brončane i tri srebrne.

Ipak, platinasta medalja od posebnog je značaja za podrum Puklavec Family Wines jer je upravo sorta Moslavac ponos regije Ormož, odakle je vinarija.

– Naše grožđe dolazi iz vrlo posebnog, 34 godine starog vinograda, koje je posebno odabrano za ovo vino. Upravo to čini idealne uvjete da se u vinu izrazi naš jedinstveni terroir, kao i raznolikost mirisa i okusa, kojom obiluje Šipon vino. No isto tako, cijeloj liniji Seven Numbers posvećena je posebna pozornost, počevši od vinograda pa sve do vinskog podruma, gdje je moderan pristup nadogradnja tradicionalnoj proizvodnji vina – rekao je Mitja Herga, glavni enolog podruma.

Žiri na natjecanju bio je sastavljen od 219 međunarodnih stručnjaka. Ocijenili su rekordan broj vina, točnije njih 17.263, što je prema Decanter magazinu rast od 8% u odnosu na prošlu godinu. Šipon iz podruma Puklavec Family Wines dobio je velikih 95 bodova.

Najnovije