Vijesti / Društvo
Društvo
ZRINSKI Art festival i Festival alternative Čakovec slave umjetnost drugu godinu

ZRINSKI Art festival i Festival alternative Čakovec slave umjetnost drugu godinu

Nakon iznimno uspješne manifestacije Porcijunkulovo, Čakovec će na dva festivala u četiri dana ugostiti preko sedamdeset izlagača, performera i umjetnika te velik broj ljubitelja umjetnosti, sudeći prema prošlogodišnjem odličnom odazivu.

Zrinski Art festival započinje 31. kolovoza kada će se dvadesetak domaćih autora s gostima iz Slovenije, Velike Britanije, Srbije i Amerike predstaviti u svojim umjetničkim disciplinama, a 1. rujna će im se u gradskom parku i starom gradu Zrinski pridružiti umjetnici Festivala alternative Čakovec (3FF).

Instalacije, skulpture, slikarstvo, fotografija, multimedijalni radovi, suvremeni ples i koncerti publici će približiti umjetnička ostvarenja i ideje domaćih umjetnika te ih potaknuti na kreativnost i razmišljanje. Ulaz na festivale je besplatan, a održavat će se pod pokroviteljstvom grada Čakovca u suradnji s Centrom za mlade 'CeZam', udrugom 3FF i međimurskim umjetnicima koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a i HDD-a te donatora uz izvedbu velikog broja volontera.

Posjetitelji će uživati u pozitivnoj atmosferi specifičnog ambijenta Starog grada Zrinskih sve do 3. rujna, a pritom im je dostupna i bogata gastronomska ponuda lokalnih OPG-ova.

'Alternativna publika važna je gradu Čakovcu, pa smo i ove godine odlučili organizirati festival pun sadržaja koji nisu uobičajeni ni očekivani. Raznovrsnost možemo dočarati primjerima dolaska Matije Bogdana, svjetski poznatog kuhara restorana s dvije Michelinove zvjezdice, 'Graffiti na Gradele' skupina koja će izrađivati grafite na folijama u parku i Festivalom dokumentarnog filma, koji će predstaviti dokumentarce učenika 4 osnovne škole. Domaći umjetnici pokazat će svoja znanja, vještine i ideje, a mi ćemo ih ponosno u tome podržati te se ponovno nadamo velikom broju posjetitelja, kako prijašnjih, tako i onih koji po prvi žele vidjeti nešto izvan očekivanih okvira.', kazali su organizatori 3FF festivala Neven Levačić i Ivan Latin.

Sve informacije o festivalima dostupne su na Facebook stranicama Zrinskog Art festivala i Festivala alternative (3FF). Zrinski Art Festival i Festival alternative Čakovec inicirale su neprofitne udruge mnogobrojnih umjetnika Međimurske županije sa željom pružanja alternativnog umjetničkog sadržaja.

Cilj je poticanje na razmišljanje i kreativnost putem velikog broja radionica, performansa i glazbe te pružanje većeg prostora i mogućnosti umjetnicima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!