VIDEO Zrinska garda poziva na 451. obljetnicu pogibije Nikole IV. Zrinskog

Zrinska garda Čakovec u srijedu, 6. rujna organizira proslavu 451. obljetnice junačke pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog. Program će se održati u Čakovcu i Šenkovcu.

U Čakovcu u Perivoj Zrinskih će se u 16:30 sati položiti vijenac i svijeće kod spomenika Nikoli Zrinskom Sigetskom. U Šenkovcu je od 16:50 sati okupljanje kod Mauzoleja obitelji Zrinski gdje će se, nakon prigodnih govora i počasnog pozdrava Zrinske garde, u mimohodu otići do spomenika Nikoli Zrinskom Sigetskom na Trgu sv. Jelene.

U 18 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice koju će predslaviti varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

U večernjim satima program se ponovo seli u Čakovec. U Centru za kulturu je u 19 sati na rasporedu izložbeni salon – promocija zbornika radova sa znanstvenog skupa “Nikola IV. Zrinski i njegovo doba u povodu 450. obljetnice Sigetske bitke”.

U 20 sati će se, također u Centru za kulturu, održati prigodni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH i Klape “Sveti Juraj” – HRM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije