Vijesti / Društvo
Društvo
DANI KOTORIBE uz Opću Opasnost, Pastire, Slavonske lole i vatromet

DANI KOTORIBE uz Opću Opasnost, Pastire, Slavonske lole i vatromet

Općina Kotoriba uz Jesensko križevo slavi svoje dane. Bogat program će se tijekom rujna održavati svaki vikend, a započeo je već ove nedjelje organizacijom treće utrke Kotoripska petnajstica koja je na rasporedu kod ribičkog Doma SRD Som u organizaciji TK Kotoripski begači.

Iduće subote 9. rujna Povodom Dana općine i obljetnice predaje karaule, pod pokroviteljstvom Općine Kotoriba, a u organizaciji MNK KLUB 75 održat će se u 13 sati natjecanje  Med udrugama u streljaštvu, graničaru, odbojci na pijesku i seoskim igrama na igralištu kod starog vrtića.

Središnji trodnevni događaji Dana općine počet će u petak 15. rujna u 18 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća uz dodjelu općinskih priznanja. Sjednica će biti u Domu kulture, a navečer u 22 sata slijedi  pod velikim šatorom Rock večer uz nastup grupe Pastiri, tribute band grupe Bijelo dugme.

Dan kasnije u 14 sati slijedi druženje mjesnih udruga u pripremi tradicionalnih jela, a u tom sklopu bit će održan i Festival vanjkofci uz nastup glazbene grupe Pisofkejk. Istoga dana u 16 sati u holu OŠ Jože Horvata na rasporedu je otvaranje izložbe slika na temu Kotoriba nekad i danas, autora Vladimira Vugrinčića iz Kotoribe.

Koncert grupe Opća opasnost počet će u 21 sat. U nedjelju u 11 sati, kada se u Kotoribi slavi katolička svetkovina Jesenskog križeva i kada je mjesno proštenje, je svečana koncelebrirana sveta misa. U 14.30 je mimohod učesnika kulturnog programa koji će biti u 15 sati ispod velikog šatora kod nove škole. U 18 sati slijedi nastup Slavonskih lola, a nedjeljna svečanost završava u 22 sata velikim vatrometom.

U petak, 29. rujna bit će održana promocija 'Kotoribskih protokola'.

Program:

Nedjelja, 03 rujna 2017.

- 10,00 sati - 3. Kotoripska petnajstica pod pokroviteljstvom Općine Kotoriba, a u organizaciji TK Kotoripski begači na Šuder grabi, kod ribičkog doma SRD Som

Subota, 09. rujna 2017.

Povodom Dana općine i obljetnice predaje karaule, pod pokroviteljstvom Općine Kotoriba, a u organizaciji MNK KLUB 75 održat će se:

- 13,00 sati – natjecanje  „Med udrugama“ u streljaštvu, graničaru, odbojci na pijesku i seoskim igrama na igralištu kod starog vrtića

Petak, 15. rujna 2017.

- 18,00 sati - svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba uz dodjelu općinskih priznanja u prostorijama Doma kulture

22,00 sati - ROCK VEČER pod šatorom kod nove škole uz nastup grupe PASTIRI

Subota, 16. rujna 2017.

- 14,00 sati -  „Druženje mjesnih udruga uz pripremanje tradicionalnih jela“  i festival „vanjkofci“ kod nove škole uz nastup grupe PISOFKEJK

- 16,00 sati – otvorenje izložbe slika Vladimira Vugrinčića  „Kotoriba nekad i danas“ u holu OŠ Jože Horvata

- 21,00 sati –KONCERT GRUPE OPĆA OPASNOST pod šatorom kod nove škole

Nedjelja, 17. rujna 2017.

- 11,00 sati - svečana koncelebrirana Sveta misa u župnoj crkvi

- 14,30 sati – mimohod učesnika programa

15,00 sati - kulturno-umjetnički program pod šatorom kod nove škole

- 18,00 sati – nastup SLAVONSKIH LOLA pod šatorom kod nove škole

- 22,00 sati – vatromet

PETAK, 29. rujna 2017.

- 19,00 sati - PROMOCIJA „KOTORIBSKIH PROTOKOLA“ u Domu kulture

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!