Vijesti / Društvo
Društvo
GORIČAN Prijem za Kristinu Gudlin - dobitnicu Rektorove nagrade

GORIČAN Prijem za Kristinu Gudlin - dobitnicu Rektorove nagrade

Goričan se može pohvaliti s vrlo uspješnim studentima, a načelnik općine Goričan Mario Moharić i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić priredili su prijem za izvrsnu studenticu Kristinu Gudlin, predali joj buket cvijeća i nagradu od tisuću kuna.

Načelnik Mario Moharić istaknuo je veliko zadovoljstvo Kristininim uspjehom, te joj poželio puno uspjeha u životu i u nastavku školovanja na doktorskom studiju. - Njezin uspjeh mogao bi biti poticaj svim učenicima općine Goričan jer trud i upornost uvijek se isplate - poručuje Moharić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kristina Gudlin iz Goričana u akademskoj godini 2016/2017. dobila je Rektorovu nagradu. Nagrađeni je rad pisala s kolegicom Marijanom Kardum iz Šibenika, a bavile su se poslovicama iz kojih su nastojale iščitati što Hrvati misle o drugim narodima. Budući da su proučavale četrnaest zbirki poslovica, za rad naslovljen Heteropredodžbe u hrvatskoj paremiološkoj građi trebala su im tri mjeseca.

Uz nagrađeni rad, ove je godine sudjelovala na dva međunarodna simpozija. U Osijeku je sudjelovala na simpoziju Third International Symposium on Figurative Thought and Language gdje je izložila rad naslovljen Repetition as a category of meaning in political discourse, a u Banjoj Luci sudjelovala je na simpoziju Narativi i politička istina u kontekstu humanistike gdje je izložila rad Analiza uporabe leksema konj u političkome diskursu.

U Zagrebu je 2015. godine sudjelovala na prvoj konferenciji - II. međunarodna studentska konferencijaJučer, danas, sutra – slavistika s temom Poredbeno-razlikovni pristup suvremenoj kajkavskoj akcentuaciji, a s kolegicom Kardum je iste godine izlagala na konferenciji Slavic regions which are difficult to change - stereotypes, beliefs, perception, koja se održala na Jagiellonskom sveučičištu u Krakovu s temom Percepcija Drugog u frazeologiji hrvatskoga jezika. S temom Orijentacijske konceptualne metafore u hrvatskome jeziku izlagala je 2016. u Ljubljani na konferenciji 5. studentska lingvistička konferencija – Stulikon.

Trenutno je apsolventica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uz studij i ostale obveze, radi i nekoliko studentskih poslova – promocije telekomunikacija na otvorenom (Bonbon, Simpa), promocije i prodaja (Philips), radi u uredu, daje instrukcije, a do nedavno se bavila i istraživanjem tržišta za rent-a-car agenciju.

Dobitnica je stipendije Zaklade Mikec za akademsku godinu 2016/2017. zbog izvrsnog prosjeka ocjena (4,9). Nada se da će sljedeće akademske godine upisati doktorski studij u Novoj Gorici u Sloveniji.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!