SLAVLJE NA JUGU 15. obljetnica posvete Crkve svetog Antuna Padovanskog

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug u petak, 8. rujna 2017. godine slavi 15. obljetnicu posvete Crkve svetog Antuna Padovanskog.

– To je ujedno drugo proštenje u našoj župi. Za ovaj blagdan želimo se pripremiti trodnevnom duhovnom obnovom od 5. do 9. rujna (utorak – četvrtak). Duhovnu obnovu predvodit će fra Ivan Crnković, mladomisnik na službi u župi sv. Nikole biskupa, Čakovec. Program duhovne obnove je od 18,30 sati – molitva krunice sa razmatranjem te od 19,0 sati sveta misa – kaže župnik fra Tomislav Božiček.

Na samo proštenje, svetkovinu posvete Crkve svetog Antuna Padovanskog u petak, 8. rujna svete mise su u 7, 9, 11 i 19 sati. Svečanu svetu misu sa svećenicima čakovečkog dekanata predvoditi će mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski s početkom u 11 sati. U 19 sati misu predvodi fra Ivan Crnković.

– Crkva sv. Antuna Padovanskoga Čakovec Jug posvećena je prije 15. godina na blagdan Male Gospe, 8. rujna 2002. godine, a posvetu je obavio blagopokojni biskup mons. Marko Culej.

Svetim misama zahvalit ćemo svim donatorima i graditeljima crkve, župljanima župe sv. Antuna Padovanskog, župljanima nekad cjelovite župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu, Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda, Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu i mnogim anonimnim donatorima i graditeljima.

Samo uz njihovo odricanje i darivanje mogla se nova crkva lijepo urediti. Hvala svim dobročiniteljima koji su sudjelovali u izgradnji crkve od polaganja kamena temeljca koji je bio 16. lipnja 1993. godine do danas i tako se ugradili u ovaj hram vjere i ljubavi. U ovaj Dom molitve svatko je ugradio svoj kamenčić dobrote i darežljivosti kao u mozaik. Ovom prigodom sve Vas pozivam na sveta misna slavlja da zahvalimo Gospodinu – poručuje fra Tomislav Božiček.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije