GRAD MURSKO SREDIŠĆE Za ribički dom 200 tisuća kuna

Prilikom predstavljanja idejnog projekta novog Sportskog parka u svibnju ove godine gradonačelnik Dražen Srpak je istaknuo da Grad Mursko Središće postaje Grad sporta, ali ne samo Grad sporta, neko i Grad kulture.

Do kraja mjeseca rujna očekuje se završetak Centra za kulturu. Time će, osim što grad postaje središte kulturnih događaja, pojedine udruge dobiti prostorije koje i zaslužuju. S obzirom da samo Grad Mursko Središće ima 21 aktivnu udrugu, a prostorija za sve nema dovoljno, od ove godine kreće se u investicije koje će udrugama pomoći da mogu kvalitetno poslovati i djelovati.

Sportsko ribolovno društvo “Mura” Mursko Središće jedno je od izuzetno aktivnih udruga, koje ne samo da svojim postignućima i promocijom pomažu gradu, već i uključivanjem u manifestacije kroz godinu.

SRD “Mura” odlični su u organizaciji sportskih događaja, a da im je želja da Grad Mursko Središće bude prepoznati kao grad koji provodi i ribolovni turizam, dokazuju s projektima koje su aplicirali prema Gradu Mursko Središće.

Grad im je osigurao 200.000,00 kuna kapitalne donacije koja uključuje početak I. faze gradnje ribičkog doma i dogradnja nove nadstrešnice. Ribiči su dio projekta odradili, dok se prvi iskopi za ribički dom očekuju uskoro.

ŠRD “Mura” ishodio i izradio je svu potrebnu dokumentaciju za početak radova. Grad je pokušao aplicirati izgradnju ribičkog doma u EU fondove s partnerima iz Slovenije, međutim, zbog nedovršene projektne dokumentacije od strane partnera, projekt se nije aplicirao.

S obzirom da do sada nisu otvoreni natječaji gdje bi mogli aplicirati navedenu investiciju, Grad će iz svog proračuna izdvojiti 200.000,00 kuna kapitalne donacije za izgradnju ribičkog doma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije