DOĐITE u CZK na predstavu Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku

Filmski i glazbeno scenski spektakl Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku – dolazi nam u srijedu 27. rujna u Centar za kulturu Čakovec.

U predstavi sudjeluju djeca i odrasli članovi lokalnog folklornog sastava iz mjesta u kojem predstava gostuje jer na takav način predstavu oplemenjuju hrvatskom narodnom baštinom koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnji, plesova i pjesama.

U Međimurju će u predstavi sudjelovati KUD Selnica i KUD Mihovljan i pomladak, a dovedena je u Čakovec zahvaljujući organizatoru Općini Selica i načelniku Ervinu Vičeviću, koji su se odlučili za Centar za kulturu Čakovec iz tehničkih razloga opremljenosti CZK-a.

Ovo je prva domoljubna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u preko 120 gradova i općina, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu.

Temeljna okosnica predstave je projekcija filma o obrani Vukovara i zatočeništvu u srpskim koncentracijskim logorima, pa ne čudi što je podršku ovome projektu dala i Udruga hrvatskih branitelja i logoraša Međimurja na čelu sa Željkom Sršanom – Campijem.

Ulaznice su besplatne te se podižu na blagajni Centra za kulturu Čakovec, a mole se oni koji ih osiguraju, da doista i zauzmu svoje mjestu u srijedu 27. rujna s početkom u 19.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije