CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI Kristiana Novaka na kazališnim daskama

Kazališna publika u Zagrebu slovi kao razmažena i zahtjevna. Za to su ‘krivi’ Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan jer već 15 godina zaredom sezonu počinju Festivalom svjetskog kazališta, nekada u ZKM-u, danas u HNK Zagreb. Petnaesti Festival i te kako je opravdao visoka očekivanja, ali ove godine i domaća sezona počinje furiozno.

Prvu ovosezonsku premijeru vidjet ćemo u Gavelli – dramu suvremenog francuskog autora Joëla Pommerata “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja”, u režiji Paola Magellija. I dok redatelj, u intervjuu za Večernji list, govori kako je namučio glumce, oni najavljuju jedan od najvećih hitova ovog kazališta.

Premijera je u petak 22. rujna, a manje od tjedan dana nakon toga – 28. rujna na scenu HNK Zagreb stiže legendarni naslov “Tko pjeva zlo ne misli” u režiji Renea Medvešeka. Mikić je gospon Fulir Film kojem su čitatelji Večernjeg lista dodijelili Ružu 20. stoljeće postaje kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba, a u glavnim su ulogama Krešimir Mikić i Zrinka Cvitešić.

A od uzbuđenja koje donosi ostatak sezone u HNK Zagreb svakako treba najaviti i dramatizaciju velikog romana Međimurca Kristiana Novaka “Ciganin, ali najljepši” koju ovo kazalište, u režiji Ivice Buljana, priprema za proljeće 2018. godine.

Kristian Novak tako postaje glavni hrvatski autor u domaćim kazalištima, jer prošle smo sezone u ZKM-u vidjeli i njegovu “Črnu mati zemlu” u sjajnoj dramatizaciji Tomislava Zajeca i režiji Dore Ruždjak Podolski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije