Vijesti / Društvo
Društvo
GALA VEČERA Isprobajte mađarsku kuhinju na Varaždinskim baroknim večerima

GALA VEČERA Isprobajte mađarsku kuhinju na Varaždinskim baroknim večerima

Varaždinske barokne večeri osim što publici donose vrhunske koncerte i gostovanja brojnih glazbenika, pružaju i prigodu da ljubitelji gastronomije upoznaju i birana jela spremana po recepturama iz baroknog razdoblja.

Zahvaljujući partnerstvu s Mađarskom ove godine na Gala mađarsko-hrvatskoj večeri sutra, u srijedu, 27. rujna, u 18 sati gurmani će u atriju varaždinskog Starog grada moći kušati jela koja su za njih spremila dvojica chefa: poznati varaždinski kuhar Damir Crleni i njegov kolega Atila Varga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gastronomiju susjedne nam Mađarske predstavljat će mađarski gulaš, Hortobagy  palačinke, Mađarske domaće kobasice s grahom, Toltott paprike, Turos Csusza, mađarska sarma, a od slastica tu je nezaobilazna Doboš torta i Mađarica. Chef Crleni nepce će posjetitelja Gala večeri zasigurno razmaziti uz jela varaždinske barokne kuhinje poput Goveđeg filea Patačić, svinjskog filea Zakmardy ili pak fileom od jelena u kori od medenjaka.

Cijena ulaznice za Gala večeru iznosi 150 kuna i može se nabaviti u Koncertnom uredu Varaždin. Večera nije samo prilika za isprobavanje novih okusa, već i mjesto susreta, jer okupit će se uz ljubitelje glazbe i predstavnici sponzora, mecena, zemlje partner, te organizatora. Jó étvágyat!

Cijeli program Varaždinskih baroknih večeri možete pogledati ovdje.

 

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!