VIDEO I FOTO ‘Tuga i jad. To je sramota za ovu državu i političare’

Policijske snage od sinoć su raspoređene u Ulici Ivana pl. Zajca u Čakovcu, gdje su danas ujutro osiguravale treći pokušaj deložacije Vladimira Smrtića (67) iz stana od 45 kvadrata koji je izgubio zbog duga.

Deložacija je počela u osam sati i aktivisti Živog zida nisu ju uspjeli spriječiti jer im je onemogućen prilaz zgradi.

Smrtić tvrdi da je žrtva lihvarskih kamata jer je prije dvadeset godina u Štedno-obrtničkoj zadruzi Cekin podigao dva kredita od po 5000 njemačkih maraka kako bi spasio svoj tesarski obrt, a dug je nakon odlaska zadruge u stečaj narastao na preko 1,1 milijuna kuna jer je, tvrdi, na prijevaru potpisao novi ugovor na 90.000 maraka.

Živi sam od 1200 kuna mirovine

Živi sam od 1200 kuna mirovine. Nakon druge neuspjele deložacije u lipnju dobio je, kako kažu u Živom zidu, kaznu od 5000 kuna jer je odbio slušati nalog sudskog ovršitelja.

Policajci su oko zgrade u kojoj živi Smrtić još jučer na večer postavili metalne ograde, a u blizini je parkirano i nekoliko kombi vozila. Aktivistima Živog zida jutros se pridružio i Ivan Pernar.

– Tuga i jad. To je sramota za ovu državu i političare, ali i još veća za narod koji je na izborima podržao takvu politiku – rekao je Pernar. U stan se sinoć pokušao probiti saborski zastupnik Živog zida dr. sc. Branimir Bunjac, no nije uspio.

Smrtić je podnio zahtjev za odgodu deložaciju iz zdravstvenih razloga, no to mu nije odobreno. Sudska ovršiteljica ušla je u stan. Smrtić je nakon deložacije rekao da je podnio je zahtjev za izuzeće sudaca, no deložacija nije odgođena. – Idem se prijaviti u Centar za socijalnu skrb i zatražiti nužni smještaj jer nemam kamo – rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije