Vijesti / Društvo
Društvo
AERODROM PRIBISLAVEC domaćin najvećeg Modelarskog aeromitinga u Hrvatskoj

AERODROM PRIBISLAVEC domaćin najvećeg Modelarskog aeromitinga u Hrvatskoj

Sve je spremno za početak Modelarskog aeromitinga Čakovec 2017. koji će na Aerodromu Čakovec/Pribislavec biti održan 7. i 8. listopada, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Aerokluba Međimurje.

Nakon vrlo uspješno organiziranog Airshowa Čakovec u lipnju, u Aeroklubu su odlučili organizirati miting namijenjen samo modelarima. Naime, modeli su bili popratni dio Airshowa, ali su kod publike naišli na odličan prijem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To, ali i veliki entuzijazam i vrijedan rad modelarske sekcije zavrijedili su poseban miting. Predsjednik Aerokluba Zlatko Železnjak kazao je da je glavni cilj popularizacija modelarstva i zrakoplovstva.

- Na modelarskom aeromitingu bit će zastupljeni zrakoplovi koji nisu nikad viđeni u Hrvatskoj. Siguran sam kako zainteresirati mlade ljude koji će se kasnije moći pridružiti našem klubu" izjavio je Železnjak dodavši kako će sigurno u budućnosti biti više takvih aktivnosti.

Direktor Modelarskog aeromitinga Marko Tešić podsjetio je kako počeci modelarstva sežu u 1939. godinu i same početke zrakoplovstva u Međimurju. - Ovime i mi dajemo svoj obol proslavi 70. obljetnice kluba - rekao je istaknuvši pritom kako se na nebu iznad Aerodroma u Pribislavcu očekuju atraktivni modeli mlaznih, klipnih i električnih aviona, jedrilica i helikoptera.

Svi oni predstavti će se u solo, ali i u grupnim performansima koji se mogu vidjeti samo najvećim europskih priredbama takve vrste. Osim modelara iz Hrvatske bit će i njihovi kolege iz Slovenije i Austrije. Do sada je prijavljeno 60-tak modelara s preko 120 različitih modela aviona, helikoptera, jedrilica i dronova. Cijeli miting posvećen je prije svega najmlađima, a za njih su organizirane posebne besplatne radionice.

- U subotu 7. listopada imat ćemo tri radionice, u 14, u 15 i u 16 sati, a ako će trebati organizirat ćemo i dodatne - rekao je zamjenik direktora Modelarskog aeromitinga Kristijan Marčec.

Od ostalih posebnosti organizatori ističu modele koji mogu postići preko 400 km/h, modele iz 2. svjetskog rata, helikoptere promjera preko 2 metra i jedrilice raspona krila od 6 metara. Ulaz na Modelarski aeromiting je besplatan, a u slučaju lošeg vremena odgodit će se za tjedan dana. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!