DAN POLICIJE Kočiš, Orsag i Špoljar primili skupnu godišnju nagradu MUP-a

U petak u podne, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu, kao centralni događaj proslave Dana policije i zaštitnika policajaca, svetog Mihovila, održan je svečani program za visoke uzvanike kroz koji je prisutne uz ležernu i duhovitu moderaciju vodio Frano Ridjan, piše MUP.

Domaćini, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, uvodno su pozdravili prisutne i u svojim se obraćanjima osvrnuli na proteklu godinu, ali i na početke hrvatske policije zbog kojih je i stasala u ovakvu organizaciju kakva danas jest.

Prisjetili su se ključnih dostignuća i prioriteta u radu, uspjeha i razvojnog puta pri ispunjenju uvjeta za pristupanje Schengenu, uloge policije u turističkoj sezoni, u kojoj ove godine nije zabilježen niti jedan sigurnosni incident, te nemjerljivog doprinosa policijskih službenika u požarima i poplavama, koji su nas zadesili.

Ministar Božinović je naglasio kako je policija jedina služba koja svakog dana i noći, u izravnom kontaktu s građanima provodi zakon, a da bi to mogla mora počivati na solidnoj strukturi, koju čine tisuće obučenih i opremljenih policajki i policajaca.

Glavni ravnatelj policije Milina istaknuo je kako je sve dosad prikupljeno iskustvo izgradilo hrvatsku policiju koja je, u 27 godina, rasla i nastavlja svoj put ka modernoj policijskoj organizaciji, sposobnoj u najkraćem vremenskom roku prilagoditi se i odgovoriti na suvremene sigurnosne izazove.

Tijekom glazbene svečanosti, na kojoj su nastupili zbor i simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, klapa Sv. Mihovil PU splitsko-dalmatinske i solisti, upriličena je i dodjela nagrada i priznanja najzaslužnijim policijskim službenicima u proteklih godinu dana.

Pojedinačnu godišnju nagradu dobili su Ivica Kovačević iz PU brodsko-posavske i Marijo Žigić iz PU dubrovačko-neretvanske, dok su skupne godišnje nagrade dodijeljene Mariju Rošiću, Dijani Sadarić, Boženi Palavra, Ivani Marag, Marku Topolovcu, Nikoli Milasu i Srđanu Vujčetiću iz Uprave kriminalističke policije te Davoru Špoljaru, Marinku Orsagu i Dejanu Kočišu iz Policijske uprave međimurske.

Davor, Marinko i Dejan nagradu su primili zahvaljujući zajedničkoj akciji našeg portala i Policijske uprave međimurske u kojoj odabiremo najbolje policijske službenike, pod sloganom ‘Više sigurnosti, manje zabrinutosti’.

>>> NAGRADILI SMO NAJ POLICAJCE Poseban pljesak Marinku, Davoru i Dejanu

Spomenutom akcijom, koja se ove godine provela treći put zaredom, približava se rad policije svim građanima i oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada.

Na kraju dodjele nagrada uslijedilo je i iznenađenje te je na binu ministra i glavnog ravnatelja policije ponovno dozvala mješanka, kujica Candy s Bajakova zbog uručenja zaslužene medalje, koju su joj oko vrata stavili radi njezinog talenta. Kako je pojašnjeno, nikome nije jasno kako, ali dosad je pokazala veću učinkovitost od skupe tehnike i otkrila stotinjak ilegalnih migranata koji su se skrivali u prepravljenim vozilima prilikom pokušaja ulaska u RH.

U sklopu bogatog programa prikazan je i film Službe prevencije “Halo policija”, koji predanost radu policijskih službenica i službenika svih rodova policije dočarava toliko zorno i realno da su nekima u dvorani i zasuzile oči.

Svečani koncert završio je izvedbom iz opere Ero s onoga svijeta kojeg su vođeni dirigentskom palicom Ivana Josipa Skendera upriličili zbor i simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, nakon čega su se ministar unutarnjih poslova i glavni ravnatelj policije u društvu svojih najbližih suradnika uputili na prijem u Ured Predsjednice Republike Hrvatske povodom Dana policije i njezinog uručenja priznanja istaknutim policijskim službenicima u prethodnom razdoblju, donosi MUP na svojim stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije