ŠTRIGOVSKI STRIDON ‘Dokazali smo da je sv. Jeronim rođen u Štrigovi’

U Štrigovi je predstavljeno djelo Josipa Bedekovića (1688. – 1760.) ‘Knjiga o svetom Jeronimu, Iliriku i Međimurju’, jedna od najiščekivanijih knjiga o međimurskoj povijesti.

O knjizi, radu na prijevodu i skupljanu podataka govorili su akademik Dragutin Feletar, prevoditelj Marko Rašić i urednik Ivan Pranjić, a na znanstvenom skupu “Josip Bedeković i njegovo djelo” govorili sui Juraj Kolarić, Stjepan Razum, Josip Bratulić, Alojz Jembrih, Ivan Zvonar, Marijana Korunek, Kristijan Kuhar, Ernest Fišer, Anđela Frančić, Ivan Srša, Vladimir Kapun, Matija Berljak i Leonard Logožar.

– Oduvijek smo znali da je štrigovski Stridon mjesto rođenja svetog Jeronima, a sada smo to i dokazali – rekao je domaćin, načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik.

Predstavljanje knjige održano je u organizaciji Općine Štrigova, Župe sv. Marije Magdalene u Štrigovi, Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, Društva za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije Tkalčić, Družbe Braća Hrvatskoga Zmaja – Zmajski stol Čakovec, Zrinske garde Čakovec i izdavačke kuće Meridijani, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije