Vijesti / Društvo
Društvo
MEĐIMUREC Luka Buljan s trubom najbolji je mladi glazbenik

MEĐIMUREC Luka Buljan s trubom najbolji je mladi glazbenik

Proglašeni su dobitnici ovogodišnjeg, šestog izdanja jedinog nacionalnog natjecanja otvorenog glazbenicima do 30 godina - Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, koje je u nedjelju, nakon tjedan dana, završilo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nagrade su se dodijelile u kategoriji glasovira, solo pjevanja, roga, trube, trombona i tube. Odličan uspjeh postigao je i Međimurec Luka Buljan iz Novog Sela Rok.

Nakon finala u kategoriji duhača, Prerad Detiček, Anton Grčar, Krunoslav Babić, Mario Šincek i Dario Teskera prvu nagradu u kategoriji trube dodijelili su upravo našem Luki koji je student četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu. Luka je kao nagradu dobio novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija i platforma koja okuplja i priprema mlade umjetnike za niz velikih međunarodnih natjecanja koja se održavaju u Zagrebu. Natjecanje se održava u tri izlučna kruga - u drugi krug ulazi šest najbolje plasiranih natjecatelja, a u finalni po tri natjecatelja.

U svakoj se kategoriji dodjeljuju tri novčane nagrade te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a svi nagrađeni dobivaju mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala, kao i snimanja za fonoteku Hrvatske radiotelevizije.

Prvoplasirani iz svih kategorija nastupit će 26. listopada na svečanom koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!