Vijesti / Društvo
Društvo
ZA DJECU I MLADE U četvrtak počinje Kliker festival, donosimo detaljan program!

ZA DJECU I MLADE U četvrtak počinje Kliker festival, donosimo detaljan program!

'Daj mi pokret!' naziv je prve predstave na ovogodišnjem Kliker festivalu, a u četvrtak, 5. listopada, u 12 sati, izvest će je Andreja Podrzavnik i Gregor Kamnikar, članovi slovenskog kolektiva Zavod Federacija.

Kroz pokret u neutralnom prostoru, ovaj put u foajeu Koncertne dvorane varaždinskog HNK, predstava se bavi problematikom aktualnom djeci uzrasta od 10 do 14 godina, a u svoj proces nastajanja uključuje i samu djecu. Predstava izniče iz radionice zadataka i igri pred publikom i s njom te se korak po korak pretvara u izvedbu pa nazad u radionicu te opet u predstavu…

- Tema predstave je snalaženje mladih u prvim koracima uspostavljanja svoje uloge u društvu izvan obitelji i ravnotežom između školskih obaveza i unutrašnjim doživljajem odrastanja. Brinemo da se djeca osjete pozvanima bez osjećaja pritiska rješavanja raznih zadataka ili pak odabira između mnogih mogućnosti i ponuda. Djeci se ostavlja dovoljno prostora da se osjete sigurnima kako bi se mogli otvoriti prema ovom posebnom plesno-kazališnom iskustvu - poručuju autori Andreja i Gregor.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

Predstava primjerena uzrastu djece već od dvije godine, 'Igre ogledala', izvest će se u petak, 6. listopada, na Velikoj sceni kazališta u dva termina u 11 i u 14 sati. Izvođači austrijskog kolektiva Szene Bunte Wähne, Steffi Jöris i Rino Indiono, u predstavi se služe zrcalima i poigravaju s izmjenjujućim perspektivama i iskrivljenim stvarnostima na način koji će intrigirati osjetila najmlađih.

- Jedan se plesač pretvara u tri plesača, četiri noge u milijun nogu. Tu su i bića u zrcalnim kostimima, balet u svjetlucavim tajicama pa čak i mali breakdance dvoboj u zemlji zrcala - opisuju predstavu autori.

U pratnji glazbe, koju uživo izvodi violinist Matthias Jakisic, mališani i njihovi odrasli krenut će u avanturu i poetično putovanje, dijeliti duhovita iskustva i iznenađenja i vidjeti koliko su svi različiti, a opet tako slični.

Cijena ulaznice za predstavu je 30 kuna.

'Superjunaci', predstava Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec u subotu, 7. listopada, u 18 sati obradovat će publiku od 10 do 18 godina. Posebnost ove predstave su koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Predstavu prati i raznolika glazba (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije, a cijela priča parafrazira filmove, crtiće i video igrice o superjunacima koji su djeci poznati.

Jasna poruka predstave je da nasilju treba reći 'ne'. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima to su supermoći koje spašavaju živote.

U predstavi igraju Dunja Fajdić, Karolina Horvat, Maja Kovač, Mario Jakšić, Bruno Kontrec i Jurica Marčec, a ulaznice su u prodaji na blagajni kazališta po 30 kuna.

Podsjećamo, na ovom jedinstvenom festivalu plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, koji se u Varaždinu održava drugu godinu u nizu, učenici viših razreda osnovnih škola mogu sudjelovati na radionici Klikofonija, a radionica No work & Just play otvorena je za sve u dobi od šest do 106 godina.

Obje radionice su besplatne, ali zbog ograničenih kapaciteta nužna je prijava putem emaila na production@vrum.hr.

Program

5.10. četvrtak 10-15h Klub Europa media
Katarina Kolega
"Klikofonija" (radionica 10+) - besplatno

5.10. četvrtak 12h Foaje koncertne dvorane
Zavod Federacija
"Daj mi pokret!" (predstava za 10+) - 20 kn

6.10. petak 11h i 14h Velika scena
Szene Bunte Wahne
"Igre ogledala" (predstava za 2+) - 30 kn

6.10. petak 14-15h i 17-20h Klub Europa media  
Katarina Kolega
"Klikofonija" (radionica 10+) – besplatno

7.10. subota 15-19h Klub Europa media
Katarina Kolega
"Klikofonija" (radionica 10+) – besplatno

7.10. subota 18h Velika scena
Teatar Poco Loco i KD Pinklec
"Superjunaci" (predstava 10+) - 30 kn

7.10. subota 15-17h Pokusna dvorana
VRUM
"No work & just play" (radionica 6-106) - besplatno

7.10 subota 19h Foaje koncertne dvorane
Plesni domjenak – besplatno uz ulaznicu za Superjunake

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!