Vijesti / Društvo
Društvo
VELIKI USPJEH Ivan Mučić najbolji je mladi glazbenik na trombonu

VELIKI USPJEH Ivan Mučić najbolji je mladi glazbenik na trombonu

Proglašeni su dobitnici ovogodišnjeg, šestog izdanja jedinog nacionalnog natjecanja otvorenog glazbenicima do 30 godina - Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, koje je u nedjelju, nakon tjedan dana, završilo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nagrade su se dodijelile u kategoriji glasovira, solo pjevanja, roga, trube, trombona i tube. Ranije danas pisali smo o odličnom uspjehu Međimurca Luke Buljana iz Novog Sela Rok koji je osvojio prvu nagradu u kategoriji trube. No, Luka nije jedini Međimurec s prvim mjestom na ovom natjecanju.

U kategoriji trombona, ocjenjivački sud u sastavu Prerad Detiček, Dario Teskera, Anton Grčar, Mario Šincek i Krunoslav Babić, najboljim je proglasio Ivana Mučića iz Dekanovca koji je time osvojio nagradu od 20 tisuća kuna. 

- Papandopulo natjecanje je naše najozbiljnije natjecanje. Puno bu Mure i Drave proteklo prije nego se ponovi ovakav uspjeh. I to dva Međimurca! - rekao nam je oduševljeni Ivan nakon osvojenog prvog mjesta. Ivan inače radi kao profesor trombona na Glazbenom učilištu 'Elly Bašić'.

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija i platforma koja okuplja i priprema mlade umjetnike za niz velikih međunarodnih natjecanja koja se održavaju u Zagrebu. Natjecanje se održava u tri izlučna kruga - u drugi krug ulazi šest najbolje plasiranih natjecatelja, a u finalni po tri natjecatelja.

U svakoj se kategoriji dodjeljuju tri novčane nagrade te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a svi nagrađeni dobivaju mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala, kao i snimanja za fonoteku Hrvatske radiotelevizije.

Prvoplasirani iz svih kategorija nastupit će 26. listopada na svečanom koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!