Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Bili smo na prodaji bicikala u policiji: 'Fal damo, samo da prodamo'

FOTO Bili smo na prodaji bicikala u policiji: 'Fal damo, samo da prodamo'

Kada se u sjedištu PU međimurske u Čakovcu skupi dovoljan broj bicikli, kojima se ne može utvrditi vlasništvo, oni su ponuđeni na prodaju. Dovoze se oni ovamo i iz PP Prelog i Murskog Središća kako bi nekoliko puta tijekom godine bili prodani na javnoj dražbi.

Jednoj takvoj u subotu u jutarnjim satima prisustvovala je i naša novinarska ekipa. U dvorišnim prostorima policijske zgrade sat prije javne dražbe zainteresirani su mogli razgledati u stalcima postavljene bicikle kojih je ovoga puta bilo oko tridesetak u različitom stanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je onih na koje bi odmah sjeli i odvezli, a bilo je onih 'karamboliranih', pa i onih koji su bili preuređeni za neke druge namjene. Od osam do devet sati, koliko je trajalo njihovo razgledavanje, dvorištem je prošlo stotinjak zainteresiranih. Neki su se odmah okrenuli, zacijelo nezadovoljni onim što traže, a neki su ostali uporni do dražbe.

Započela je točno u devet sati kada je na mehaničarski stol stala policijska službenica Darinka, kamo joj je bicikl po bicikl dovodio dežurni mehaničar.

- Evo to je prvi. Nema lanca, ali ostalo je sve vredu. Početna cijena je 30 kuna. Ima zainteresiranih? Vjerovali ili ne pljuštala su nadmetanja i 'osakaćeni' bicikl je prodan. Cijena u ovom trenutku nije bitna. Kada smo čuli na koji slikoviti i duhoviti način Darinka provodi dražbu opisujući vozila, čini nam se kako je promašila profesiju.

Uhodanim tijekom dražba je brzo tekla, ostvarene su brojne kupnje. Kupac koji je uspio na dražbi bio je dužan odmah uplatiti kupovnu cijenu i odmah je mogao biciklom kući, bilo je i onih koji su ih nosili na leđima, stavljali u automobile. Možete pretpostaviti u kakvom su stanju bili…

- Ima tu pravih 'mašina' - rekao je jedan mladić koji je glede tih pravih 'potegao' čak iz Donjeg Mihaljevca. Nije ga ipak kupio jer mu je 'nabita' cijena od 700 kuna bila ipak malo previsoka. Čini nam se da je to bila i najviše postignuta cijena.

Bilo je onih za koje nije bilo zainteresiranih. Stavljani su sa strane da bi kasnije svi ti dobili jedinstvenu cijenu od 40 kuna. Kupljeni su i takvi jer bilo je namjernika koji su došli samo zbog njih. - Trebat će mi za dijelove - rekao nam je jedan od njih, očito čovjek koji se 'bavi biciklima'.

- Bio sam ovdje prije dvije godine. Kupio sam bicikl koji me je sve do nedavno dobro služio, a da je bio dobar ocijenio je to netko od dugoprstića - rekao nam je jedan ugledni čakovečki prosvjetni radnik dodajući kako se za mali novac, a to je bio slučaj kod njega, mogu kupiti dobri bicikli - zato i takav interes.

Više subotnjih namjernika otišlo je kućama neobavljena posla, ali s porukom: Evo nas na slijedećoj dražbi! 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!