AIESEC ‘Kako biti uspješan u Hrvatskoj’ bit će tema konferencije 19. listopada

Konferencija ‘Bussines in Practice’, s temom ‘Kako biti uspješan u Hrvatskoj, održat će se u četvrtak 19. listopada, najavljuju organizatori AIESEC i FOI.

U program konferencije, koja je besplatna, biti će uključeni korisni sadržaji poput predavanja, diskusija, radionica te panela, na kojima će uspješni poduzetnici i stručnjaci prenijeti svoja iskustva, ideje i mišljenja te potaknuti studente da se i što više uključuju u izvannastavne aktivnosti te da već tijekom studija promišljaju o mogućim karijerama.

Kao bonus, sudionici će dobiti certifikat za sudjelovanje na konferenciji, koji će moći priložiti uz CV kod prijave za posao.

Raspored konferencije obogatiti će uspješne tvrtke i start up tvrtke iz Hrvatske kao što su Erste Bank, Gideon Brothers, Mobilisis, swinaweb, Repsly, Inchoo, Vollo, MyBeeLine i ostali.

AIESEC je međunarodna organizacija mladih koja u Varaždinu djeluje još od 1979. godine. Uz brojne projekte koje kao mladi iz ove organizacije radimo, ove godine odlučili smo uvesti novi projekt pod nazivom ‘Bussines in Practice’.

– Mnogi su čuli o novom trendu ‘odljeva mozgova’, ali malo je onih koji poduzimaju nešto u njegovu sprječavanju istog. Osim visoke nezaposlenosti ovo je jedan od većih problema u Hrvatskoj. Nije li žalosno što hrvatski studenti koji se školuju uz potporu Ministarstva svoje stečeno znanje i talente koriste u drugim državama? Upravo zato, ovo će biti glavna tema AIESEC konferencije o kojoj će se diskutirati – najavljuje AIESEC.

– Projekt, odnosno konferenciju, odlučili smo provesti zbog ideje i potrebe okupljanja studenata na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin i maturanata kako bismo im približili poslovno okruženje. Osim toga, nastojimo spojiti tvrtke i poduzetnike sa studentskom populacijom, a sve s ciljem stvaranja novih ideja i inovativnih rješenja za budućnost u poslovnom svijetu upravo kako bismo smanjili problem odljeva mozgova! – rekla je Ana Katarina Kolarić, potpredsjednica za poslovni razvoj i financije AIESEC Varaždin.

Konferenciju ‘Bussines in Practice’ uvode i drugi lokalni odbori u Hrvatskoj (Zagreb, Varaždin, Osijek, Rijeka i Split). Ove godine AIESEC Varaždin organizira konferenciju u suradnji s Centrom za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike u sklopu Tjedna karijera (16. – 20. listopada .2017.).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije