Vijesti / Društvo
Društvo
PRVACI Ilaria i Bernard u Goričan donijeli još jedno europsko zlato!

PRVACI Ilaria i Bernard u Goričan donijeli još jedno europsko zlato!

Ilaria Ribić i Bernard Barač - europski su prvaci u seniorskoj konkurenciji dueta s rekvizitima. Europsko prvenstvo u mažoret plesu održalo se u nizozemskom gradiću Almere, u blizini Amsterdama od 6. do 8. listopada.

Ove godine uspijeli su izboriti europsko zlato u konkurenciji od 20 najboljih parova iz Belgije, Bugarske, Češke, Njemačke, Nizozemske, Mađarske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Norveške, Rumunjke, Slovenije i Slovačke.

- Ovo nam je četvrti naslov europskih prvaka na što smo jako ponosni! Prvi put zlatom smo se okitli 2013. godine u Norveškoj, 2014. u Slavonskom Brodu, 2015. u Italiji, 2016. u Londonu osvojili smo srebro, a ove godine u Nizozemskoj vratili zlato - kažu Ilaria i Bernard koji zahvaljuju trenerici Katarini Vahtarić-Lovrenčak koja je sve ove godine radila s njima i uvijek ih poticala da idu korak dalje.

Također, treba napomenuti da su Marija Blažek i Lea Markan u kadetskoj konkurenciji dueta s rekvizitima osvojile visoko 5. mjesto i opet osvojile svoje europske medalje. One su također jedne od najboljih predstavnica Hrvatske na europskim prvenstvima.

Uz marljiv rad, vjerujemo da će i one uskoro osvajati sjajna europska i svjetska odličja. Nakon ovog Europskog prvenstva za Mažoretkinje iz Goričana nema puno odmora jer ih na kraju studenog čeka Državno prvenstvo u twirlingu na kojem se odlučuje tko će predstavljati Hrvatsku 2018. godine na Europskom kupu u Dublinu i Svjetskom prvenstvu u Oslu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!