Vijesti / Društvo
Društvo
GITARISTI, UJEDINITE SE! Dođite na radionice i naučite trikove majstora gitare!

GITARISTI, UJEDINITE SE! Dođite na radionice i naučite trikove majstora gitare!

Osim glazbenog dijela programa, Festival letećih gitara i ove će godine ponuditi i bogat popratni program. Dio tog programa su i radionice na kojima će sami izvođači razmijeniti iskustva sa svim zaljubljenicima u sviranje gitara.

> PROGRAM Saznajte što vas čeka na ovogodišnjem Festivalu letećih gitara!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radionice, koje će se održavati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, su besplatne, a polaznici tek trebaju donijeti gitare.

Dvije radionice održavaju se u subotu. Prva je na redu radionica 'Moderna rock gitara i njeno mjesto u popularnoj američkoj glazbi', a nju će voditi Yogi Lonich, dugogodišnji prateći gitarist nedavno preminulog Chrisa Cornella, a dijelio je pozornicu i s brojnim svjetskim zvijezdama kao što su Melissa Etheridge, Booker T Jones, Natasha Bedingfield, Kenny Loggins.

Istog dana održat će se i radionica 'Gitara, glas i bendžo u country/western glazbi', a njo će voditi Varaždincima dobro znan Zack Dust. Početak je 13 sati i 30 minuta.

> KONCERT Eric Gales, gitarist svjetskog renomea, dolazi u Varaždin!

Drugi dio radionica zakazan je za posljednji dan festivala, nedjelju. Prva radionica, 'Blues/jazz gitara i njezin kontekst u modernoj glazbi', počinje u 13 sati, a vodit će je Nenad Resnik, dok druga radionica, 'Klasična gitara', počinje u 14 sati i 30 minuta, pod vodstvom profesora Ninoslava Plantaka.

U predvorju HNK sva tri dana Festivala od 18 će sati biti otvorena izložba domaćih graditelja glazbala, dok će se nakon koncerata u Klubu Rogoz održavati jam sessioni.

Subota, 14. listopada

12.15 - Moderna rock gitara i njeno mjesto u popularnoj američkoj glazbi –Yogi Lonich

13.30 - Gitara, glas i bendžo u country/western glazbi – Zack Dust

Nedjelja, 15. listopada

13.00 - Blues/jazz gitara i njezin kontekst u modernoj glazbi – Nenad Resnik

14.30 – Klasična gitara – prof. Ninoslav Plantak

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!