10. ROĐENDAN UDRUGE KALINKA uz pokroviteljstvo Kolinde Grabar-Kitarović

Udruga ruskog govornog područja u Međimurju ‘Kalinka’ ove godine obilježava deset godina postojanja i rada. Svečanost će biti održana 21. listopada (subota) u Centru za kulturu Čakovec s početkom 17 sati.

Program obilježavanja godišnjice ostvarit će se uz sudjelovanje Ansambla Kalinka, Gradskog pjevačkog zbora J.Š. Slavenski, KUD-a Žiškovec i Ukrajinske folklorne skupine UKPD “Andrij Pelih” Šumeće.

Pokroviteljstvo obilježavanja 10. godišnjice rada Udruge ruskog govornog područja u Međimurju ‘Kalinka’ potvrdila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. U svom pismu, Predsjednica je istaknula kako s velikim zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo nad proslavom.

– S obzirom da zbog planiranog državničkog putovanja u Rusku Federaciju nisam u mogućnosti prisustvovati vašoj proslavi koristim prigodu čestitati vam na desetogodišnjem uspješnom radu u očuvanju svoga jezika i kulture i vjerujem da ćete biti poveznica kultura između ruskog i hrvatskoga naroda – napisala je predsjednica u svom pismu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije