Vijesti / Društvo
Društvo
KIČ ČAKOVEC Otvorena izložba zagrebačke umjetnice Ines Ignjačić

KIČ ČAKOVEC Otvorena izložba zagrebačke umjetnice Ines Ignjačić

Danas, u subotu 21. listopada u 11 sati u novom prostoru Dječjeg odjela Knjižnice 'Nikola Zrinski' Čakovec otvorena je izložba zagrebačke umjetnice, ilustratorice i psihologinje Ines Ignjačić pod nazivom “Kroz prizmu”, a uslijedila je radionica za osnovnoškolce “U svijetu knjige i boja”.

Djeca su uz mentorstvo voditeljice sama osmislila, napisala i naslikala bajku. Svako dijete je aktivnim sudjelovanjem dalo svoj doprinos priči, a potom su kreativni uratci spojeni u jedinstvenu knjigu. Autorica oslikava brojne murale u obiteljskim domovima, firmama, školama, restoranima te u sportskim i rekreativnim objektima.

Sudjeluje na glazbenim i uličnim festivalima oslikavajući pločnike te scenografiju za koncerte i predstave, kao i u humanitarnim akcijama. Završila je desetak nacionalnih i međunarodnih edukacija iz područja likovne i filmske umjetnosti te iz književnosti. Održava likovne radionice za djecu i odrasle.

Sudjelovala je na nekoliko grupnih izložbi, a moja prva samostalna izložba ilustracija "Kroz prizmu", izložena je u nekoliko hrvatskih gradova. Trenutno radi na novoj samostalnoj izložbi i na svojoj prvoj knjizi za djecu.

Oslikala je brojne murale u obiteljskim domovima, firmama, školama, restoranima te u sportskim i rekreativnim objektima. Sudjelovala je na glazbenim i uličnim festivalima oslikavajući pločnike te scenografiju za koncerte i predstave, kao i u humanitarnim akcijama.

- Završila sam desetak nacionalnih i međunarodnih edukacija iz područja likovne i filmske umjetnosti te iz književnosti. Održavam likovne radionice za djecu i odrasle. Sudjelovala je na nekoliko grupnih izložbi, a njezina prva samostalna izložba ilustracija "Kroz prizmu" izložena je u nekoliko hrvatskih gradova - kaže Ines Ignjačić.

Trenutno radi na novoj samostalnoj izložbi i na svojoj prvoj knjizi za djecu. (http://inesignjacic.weebly.com/o-meni.html)

Ovime Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec nastavlja obilježavati Mjesec hrvatske knjige 2017.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!