FOTO KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ održala manifestaciju ‘Mamičina škrija’

U organizaciji KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ u nedjelju 22. listopada 2017. po osmi je put održana nadasve posebna kulturno-umjetnička i gastronomska manifestacija ‘Mamičina škrija’.

Kao i svih ovih godina, članice Udruge iz ‘škrije’ su izvukle bogat umjetničin i gastronomski program te ga svele na temu ‘od mlijeka do putra’ koja nas je pratila od početka do kraja programa.

Pored domaćina-članica Udruge, koje su uz nastup vokalne skupine pokazale da su i najmlađe članice spremne za pozornicu, kulturni program svojom vokalnom izvedbom obogatio je Ivan Lisjak iz KUD-a Mura iz Novakovca te članovi KUD ‘Ivan Mustač – Kantor’ iz Svete Marije pjesmom, prikazom poroda, tamburaškom izvedbom te svojom Svetomarskom čipkom koja je zastičeno nematerijalno kulturno dobro s oznakom izvornosti.

Cilj manifestacije da se od zaborava očuva barem dio kulturne baštine naših predaka je i ove godine ispunjen, te su tako članice kao posebnu deliciju pripremile “trgance z malsom i trojstvom” koji su već svojim mirisom probudili predivna sjećanja na mladost onim najstarijim mještanima.

Pored kolača, pogača, makovnjača, orehnjača na prepunom stolu našli su se proizvodi i uspješnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva; Kovačić Milivoj, Jambrošić Dalibor, Mikolaj Neven, Petermanec Branka, Šoštarić Zrinko , Govedić Stjepan te Agro voćnjak Vratišinec, te im od srca zahvaljuju.

Svečanosti su, među ostalima, prisustvovali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić s zamjenicom Milenom Granatir, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vratišinec Mihael Grbavec, župnik Pavao Mesarić, te profesor emeritus Stjepan Hranjec koji svojim doprinosm pridonose očuvanju kulturne baštine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije