VELIKA POMOĆ Prodajnog centra Bat Skloništu za životinje Prijatelji

U vremenima u kojima svakodnevno zaprimaju pozive o napuštenim životinjama diljem Međimurja i kad se sklonište puni nevjerojatnom brzinom, gesta poput ove prodajnog centra Bat vraća vjeru u ljude. Danas su djelatnici prodajnog centra Bat dostavili u sklonište 1230 kilograma hrane za pse.

To će im dostajati za nekih otprilike dva tjedna, a onda ponovo nove molbe za pomoć. Sklonište u ovom trenutku skrbi o 400 pasa, a sve je više bolesnih i ranjenih koje zaprimaju svakodnevno jer su sve češći naleti automobila na pse koji lutaju ulicama naselja, kao i štenaca koji završe posvuda odbačeni u stanju potpune zanemarenosti te puni parazita.

Sve su češći i pozivi ljudi koji odlaze iz Hrvatske trbuhom za kruhom, a koji nemaju kud sa svojim psom. Nažalost, u takvim slučajevima Sklonište ne može pomoći preuzimanjem vlasničkog psa jer na ulaz u sklonište čeka puno lutalica pa mole ljude da se jave puno prije nego odlaze kako bi zajedničkim snagama, objavljivanjem fotografija psa u medijima i na njihovim stranicama pokušali pronaći novi dom psu.

Apeliramo i na ljude da prije udomljavanja psa uvijek dobro razmisle o tome koliko je to velika obaveza i to na minimalno petnaestak godina ukoliko se udomljuje štene te da dobro razmisle jesu li u mogućnosti preuzeti takvu obavezu i brinuti o životinji do njezine smrti.

– Veliko hvala svima na podršci, a sklonište i dalje prikuplja hranu za odrasle pse i štence, stare deke, plahte, ručnike, ogrijevno drvo, plastične kante i slično, poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije