FOTO Veliki događaj za DVD Štefanec – od Grada Čakovca dobili novi kombi

Danas u 16:42 sati kratki reski zvuk vatrogasne sirene za trenutak je zbunio žitelje Štefanca. Dopro je on s novog vatrogasnog kombi vozila gdje je netom prije izvršena primopredaja toga vozila ispred Vatrogasnog doma u Štefancu, a za potrebe DVD Štefanec. Ključeve vozila im je uručio gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Netom prije vozilo je blagoslovio vlč. Tomislav Kos, župnik župe Pribislavec. Svečarskom činu nazočili su predstavnici DVD Štefanec i VZP Grada Čakovca.

– Kombi vozilo nabavljeno je sredstvima Grada Čakovca, a dio je višegodišnjeg plana obnove voznog parka dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada, naglasio je pred skupom Mario Medved, predsjednik VZ Međimurske županije i VZP Grada Čakovca i čakovečki dogradonačelnik.

To je osmo vozilo koje je Grad nabavio za potrebe svojih DVD-a, a cijena mu je 250.000 kuna. Medved je zaželio vatrogascima da vozilo što više koriste za popularizaciju vatrogastva i druženja, a što manje za požarne intervencije.

Vozilo će vatrogascima koristiti za manje intervencije. Govoreći o međimurskom vatrogastvu, Medved je rekao kako je ponosan što je na njegovom čelu jer mnogi u HVZ u njih upiru prst primjera kako je ono organizirano i kako se u njemu radi.

Gradonačelnik Kovač je rekao kako Grad iz svoga proračuna mnogo ulaže u vatrogastvo pa stoga i ne čudi što njihova VZP Grada Čakovca spada u red najuzornijih u HVZ, a posebno ga raduje što među vatrogasce ulazi sve veći broj mladih, gdje isto tako međimurski vatrogasci prednjače u Hrvatskoj.

Dodao je kako je u minulom mandatu gradske vlasti nabavljeno pet vozila, ovo je šesto te dodao kako će iduće godine, po određenom redoslijedu, takvo vozilo dobiti DVD Mačkovec. U ime VMO Štefanca se Gradu, odnosno VZ Međimurske županije, zahvalio Dean Hrastić, predsjednik Vijeća.

Kako nam je rekao Branimir Mihalac,predsjednik DVD Štefanec, dosadašnje vozilo nabavljeno je 1977. godine i starije je od nekih njihovih članova, kojih je u njihovim redovima 30-tak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije