FOTO Glumci iz Murskog Središća nasmijali kotoripsku publiku

Članice Društva žena Kotoriba predvođene predsjednicom Smiljanom Ujlaki u nedjelju, 5. studenog priredile su Večer smijeha u kotoripskom Domu kulture. U goste su pozvale članove Dramske sekcije KUD-a ‘Mura’ Mursko Središće koji su se predstavili komedijom ‘Na smrtni postelji’, autora teksta Stjepana Škvorca i redatelja Bojana Bračka.

Odlična glumačka ekipa dobro je zabavila i do suza nasmijala publiku koja je u lijepom broju ispunila sjedala Doma kulture. Radnja se odvija u međimurskom selu 60-tih godina prošlog stoljeća. Komične scene proizlaze iz lošeg zdravstvenog stanja glave obitelji (Miška), čija djeca Mara, Kata i Franc se upliću u mrežu podjela grunta tj. bore se za ‘herbiju’, u čemu po zahtjevima prednjači zet Ivek.

Bara, Miškina žena, brine se za njega i nastoji smiriti strasti. Uz suglasnost autora teksta, dodani su likovi cvjećarke, grobara i susjeda, što dodatno naglašava tragikomičnost pojedinih situacija svađa i podjela s imovinom. Na kraju se ispostavlja da Miška nije niti bio bolestan, već je sve odglumio da vidi reakcije svoje ‘tugujuće rodbine’.

U predstavi glume Bojan Bračko, Marina Rajf, Jelena Moharić, Mario Nerer, Štefanija Žganec, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić, Denis Halas i Josip Rob.

KUD ‘ Mura’ Mursko Središće dramsku skupinu nije imalo više od 10 godina od zadnje izvedene predstave, a ponovo je oformljena krajem 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije