Vijesti / Društvo
Društvo
NOVI USPJEH Predstava 'Črna mati zemla' nominirana za najbolju predstavu

NOVI USPJEH Predstava 'Črna mati zemla' nominirana za najbolju predstavu

Na konferenciji za medije u Hrvatskom društvu dramskih umjetnika u Zagrebu predsjednice žirija za dramu Ljerka Margitić, žirija za operu Mirjana Bohanec-Vidović i predsjednik žirija za balet dr. sc. Svebor Sečak objavili su imena nominiranih umjetnika u svim kategorijama za jubilarnu 25.

Nagradu hrvatskog glumišta, čija će se dodjela održati 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan televizijski prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žiri je Nagradu sa svekoliko umjetničko djelovanje s područja drame dodijelio glumici Zdenki Heršak te Nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje s područja opere maestru Vladimiru Kranjčeviću.

Čak četiri nominacije za predstavu 'Črna mati zemla' koja je na kazališne daske postavljena prema knjizi Međimurca Kristiana Novaka.

Za najbolju predstavu u cjelini

DRAMA: “Črna mati zemla” Kristijana Novaka/Tomislava Zajeca u režiji Dore Ruždjak Podolski i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Za najbolje redateljsko ostvarenje

DRAMA: Dora Ruždjak Podolski za režiju predstave “Črna mati zemla” Kristijana Novaka/Tomislava Zajeca u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Za najbolja umjetnička ostvarenja

DRAMA: glava muška uloga: Adrian Pezdirc za ulogu Matije u predstavi “Črna mati zemla” Kristijana Novaka/Tomislava Zajeca u režiji Dore Ruždjak Podolski i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Za najbolja umjetnička ostvarenja

DRAMA: sporedna ženska uloga: Urša Raukar za ulogu Bake u predstavi “Črna mati zemla” Kristijana Novaka/Tomislava Zajeca u režiji Dore Ruždjak Podolski i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!