Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Mali folkloraši čuvaju tradiciju međimurskog kraja

VIDEO I FOTO Mali folkloraši čuvaju tradiciju međimurskog kraja

U organizaciji Kulturno-umjetničke udruge 'Zvon' župne zajednice Mala Subotica u subotu i nedjelju održana je 17. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva, u sportskoj dvorani Tomaša Goričanca Osnovne škole Mala Subotica.

U ova dva dana na smotri se predstavilo 19 dječjih folklornih skupina od toga 14 domaćih društava ili udruga, jedna skupina dječjeg vrtića te 3 gostujuća društva i to iz Vinkovaca (Cerić), Sv. Nedjelje te iz susjedne nam Republike Slovenije.

Kao i prošle godine nastupe je pratio i valorizirao dječji folklorni pedagog i koreograf Goran Knežević. On će iznijeti pismeno stručno mišljenje o svakom nastupu pojedinačno, ali i općenito o cjelokupnoj smotri.

Završna zadaća Kneževića je odrediti 6 najboljih folklornih skupina koja će iduće godine gostovati na smotrama u Hrvatskoj te na međunarodnom festivalu folklora u mjestu Starše u Sloveniji.

U subotu su nastupili: KUD „Strahoninec“ iz Strahoninca, KUD „Kotoriba“ iz Kotoribe, KUD „Mačkovec“ iz Mačkovca, KUD „Sveti Jeronim“ iz Štrigove, Folklorna skupina OŠ Starše iz Slovenije, KUD „Seljačka sloga iz Donje Dubrave, KU „Seljačka sloga“iz Preloga, HKUU „Sveti Martin na Muri“ iz Svetog Martina na Muri, i KUD „Slavko Mađer“ iz Cerića.

U nedjelju su nastupili: KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica, KUD „Dr. Vinko Žganec – Vratišinec, KUD „Šandorovec“ iz Šandorovca, KUD „Fijolica“ iz Orehovice, KD „Sveta Nedjelja“ iz Svete Nedjelje, KUU „Zasadbreg“ iz Zasadbrega – mlađa skupina, KUU „Zasadbreg“ iz Zasadbrega – starija skupina, KUD „Žiškovec“ iz Žiškovca, Dječja folklorna skupina DV „Stonoga“ iz Novog sela Rok i KUD „Donji Vidovec“ oz Donjeg Vidovca.

Pokrovitelj 17. smotre dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici je Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga, Međimurska županija i Općina Mala Subotica.

Smotru su vodile: Anamarija Cirkvenčić i Petra Taradi. Na smotri je bio prisutan i načelnik općine Valentino ŠkvorcDejan Buvač - predsjednik UO Hrvatskog sabora kulture, Đuro Vukalović - župnik i predsjednik KUU „Zvona“ župne zajednice Mala Subotica, općinski djelatnici i mnogi gosti i domaćini. U nedjelju je dvorana bila skroz popunjena.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!