Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Vesela i opuštena atmosfera na Martinju u Nedelišću

VIDEO I FOTO Vesela i opuštena atmosfera na Martinju u Nedelišću

2351601210213458962685443209847 Fotogalerija

Martinje u Nedelišću održano je po trinaesti put u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću protekle subote. Sunčano i toplo vrijeme nagnalo je mnoštvo posjetitelja da se odazovu ovoj tradicionalnoj manifestaciji te tako proslave Martinje.

Ukupno 33 udruga, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode i bogatu tradicionalnu međimursku gastronomiju. Specifičnost manifestacije je kuhanje hladetine u što se uključilo sedamnaest udruga, te je na štandovima bilo servirano 1600 porcija hladetine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedelišćanski vinari, Oletić, Serec, Krznar i Kossi koji su članovi DVVM Vinoljub Nedelišće te Vina Kerman i Vinarstvo i podrumarstvo Knechtl Medenjak na svojim su štandovima nudili posjetiteljima degustacije mošta koje je u 12 sati tijekom vesele ceremonije krštenja postalo mlado vino.

Osim vrhunske ponude jela i pića, posjetitelji su uživali u popratnom kultuno-umjetničkom programu u kojem su sudjelovali Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Mažoretkinje Kotoribe, KUD Gruntovčani i Duo Global.

- Ovaj događaj zasigurno je jedan od simbola Općine Nedelišće, a mi kao organizatori smo neizmjerni sretni što je isti prošao u veseloj i opuštenoj atmosferi - poručuju iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!