RADIONICA Izrada kompostnog kupa uz korištenje biodinamičkih pripravaka

Kompostiranje je najstariji način recikliranja biljne materije. Radi se o postupku biološke razgradnje organskih materijala, čime se biološki otpad smanjuje, a kao rezultat nastaje kompost koji sadrži humus.

Kompostiranjem iz organskog otpada nastaju vrijedne organske tvari koje poboljšavaju strukturu tla, pomažu zadržavanju vlage, tlo čine prozračnijim, povećavaju mikrobiološku aktivnost tla, obogaćuju ga hranjivim sastojcima te povećavaju otpornost biljaka na nametnike i bolesti.

Kompostni pripravci dodaju se u kompostnu hrpu – pripravci predstavljaju različite energije koje se unose u kompost i oni pojačavaju djelovanje sila u tlu.

Radionica izrade kompostnog kupa uz korištenje biodinamičkih pripravaka održat će se u subotu 18. studenog 2017. godine. Radionica će se održati na OPG-u Vukelić, u Gornjem Knegincu (Varaždinska županija) na lokaciji Pintarićeve grabe – okupljanje polaznika radionice biti će na parkiralištu kod zgrade općine Gornji Kneginec u 10 sati, nakon čega odlazimo na lokaciju Pintarićeve grabe.

Obavezno ponijeti gumene čizme, radne rukavice te prikladnu odjeću za rad. Planirano trajanje radionice je 2-3 sata. U slučaju kiše i lošeg vremena, radionica se otkazuje.

Molimo najavite svoj dolazak na radionicu na broj 040 655 612 ili na e-mail.

Sudjelovanje na radionici iznosi 100 kuna.

Radionica izrade kompostnog kupa uz korištenje biodinamičkih pripravaka provodi se u suradnji sa Savjetodavnom službom i udrugom Agro Kneginec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije