Vijesti / Društvo
Društvo
MJESEC hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Šenkovec

MJESEC hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Šenkovec

Naš Mjesec započeo je malo ranije ove godine. Budući da je putopisac Tomislav Perko morao dalje na put, ugostili smo ga početkom listopada kako bi nam približio svoje dogodovštine sa putovanja.

U nekoliko navrata posjetila su nas i djeca iz vrtića 'Vrapčić' koja su uživala u baletnoj izvedbi 'Peća i vuk', a uz pomoć Natalije Cecelje dobili su priliku i sami se okušati u plesnim koracima.

Ines Hrain po drugi puta je gostovala u Knjižnici i predstavila je svoj kriminalistički roman 'Švedska grenčica'. Publika je imala priliku stati u cipele nekih likova iz romana i na taj način se okušati u glumi.
I za školsku djecu pripremili smo poseban program.

Tako nam je u goste došla Gordana Cvrtila i djeci je kroz igru predstavila svoju zbirku basni 'Strpljenjem do ljubavi'. Ponovno nas je posjetila i Nikolina Bošnjak. Ona je školarcima predstavila svoje četiri knjige o 'Tigijima' koji su postali jako popularni među djecom.

Gostovala je kod nas i mlada autorica Natalija Boutana i predstavila svoj roman 'Pustolovina života – potraga za zvjezdanom mrežom' u pratnji Marije Mišić koja je predstavila svoju zbirku refleksivne poezije 'Crne orhideje'.

No nismo samo primali goste, već smo i sami gostovali i to u područnoj osnovnoj školi u Žiškovcu. Za njih smo pripremili nešto posebno i to predstavu 'Grozdana na zrnu papra'.

Budući da djecu želimo potaknuti da što više čitaju organizirali smo i Noćenje u knjižnici na kojem je četrdesetak djece uživalo uz razne mozgalice, pokuse, igre, neobičnog ružnog pačića, dječaka koji prepričava anegdote iz svoje obitelji, a prije spavanja čuli su i priču za laku noć.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!