NAKON 13 godina na blagdan sv. Barbare svečano otvorenje CZK ‘Rudar’

Novo uređeni Centar za kulturu ‘Rudar’ ili kako ga naše Udruge koje se bave kulturnim amaterizmom vole nazivati Hram kulture, nakon 13 godina u sklopu Adventa u gradu rudara na gradski blagdan sv. Barbare u ponedjeljak 04. prosinca 2017. godine u 17 sati otvara svoja vrata.

Kino ‘Rudar’ nekada je bilo središte kulturnih događanja, manifestacija, priredbi, kino predstava, a ujedno glavno okupljalište svih građana rudarskog grada.

Dugi niz godina Udruge i grad se bore sa nizom problema, koje je stvorilo zatvaranje Kina ‘Rudar’, neadekvatni prostori za održavanja kulturnih događanja, dječjih nastupa, raznoraznih predstava, održavanja proba, nedovoljni broj prostorija za djelovanje udruga.

Međutim prije nepunih 6 godina pokrenute su prve aktivnosti oko uređenja zgrade Gradske uprave i Centra za kultura.

Da ima nade za završetak i ponovo otvorenje Centra za kulturu bio je projekt rekonstrukcije zgrade koje je odobrilo Ministarstvo kulture.

To je bio vjetar u leđa i veliki poticaj ondašnjem zamjeniku gradonačelnika, a danas gradonačelniku Draženu Srpaku da se svake godine grad prijavljuje na sve moguće programe bilo EU programe bilo programe Ministarstva.

Ministarstvo kulture je prepoznalo važnost projekta za grad i time do danas uložilo u razvoj novog Centra za kulturu ukupno 3 milijuna kuna, dok je grad uložio nešto više od 7 milijuna kuna i Međimurska županija 200 tisuća kuna.

‘Ovim putem zahvala i Ministarstvu kulture i Međimurskoj županiji na financijskoj pomoći u provođenju projekta Centra za kulturu.

Kao što je i prethodnih mjeseci najavljivano na gradski blagdan Sv. Barbare građani su pozvani da prisustvuju svečanom otvorenju Centra za kulturu ‘Rudar’ kojeg smo dugo priželjkivali.

S obzirom što Centar za kulturu broji ukupno 248 sjedećih mjesta obavještavamo građane da zbog velikog broja uzvanika i gostiju donji dio Centar za kulturu biti će rezervirani, pa molimo građane za razumijevanje zbog vrlo moguće gužve na samom otvorenju’, poručuju iz Grada Mursko Središće.

Gornji dio Centra za kulturu (balkon) biti će slobodan. Grad Mursko Središće će se potruditi da svatko od građana koji će doći na otvorenje nađu mjesta da budu dio tog dugo očekivanog događaja.

Centar za kulturu u prosincu je rezerviran za raznorazne događaje, počevši od otvorenja, pa Božićnih dječjih priredbi, obilježavanje 20. obljetnice osnutka Kulturno umjetničkog društva ‘Mura’, priredba dramske sekcije KUD-a ‘Mura’, nastup Gradskog puhačkog orkestra, Božićni koncert, predstava/ komedija Kerekesh teatra, tj. za svakoga ponešto.

Zahvala i svim građanima Grada Mursko Središće što su svojim pohvalama, prijedlozima, kritikama pomagali u stvaranju novog hrama kulture – Centra za kulturu ‘Rudar’ Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije