AUTOR ZORAN LISJAK Promocija knjige ‘Savršeni ustroj’ na Interliberu

Zoran Lisjak predstavio je svoj novi roman Savršeni ustroj na Interliberu na glavnoj pozornici 11. studenog u 14:30 sati.

Rođen je 1971. godine u Čakovcu i živi u Turčišću. Uspješno se bavi poduzetništvom od svoje dvadesete godine. Kad mu vrijeme dozvoli, piše.

Objavio je roman Dva svijeta (2012.) te zbirku pjesama Boje duše (2013.). Triler Savršeni ustroj njegov je drugi roman, a priprema i nastavak.

Objavljuje kratke priče i pjesme u zbornicima Grada Preloga, Varaždinskom zborniku i zborniku pjesama s recitala ‘Josip Ozmec’ u Mariji Bistrici.

Na promociji romana na Interliberu sudjelovali su autor Zoran Lisjak, urednica Sandra Pocrnić Mlakar, te moderatorica Dunja Vranešević. Autor je pokazao svoje vještine sviranja tamburice uz pratnju Augustina Lackovića.

Književni kritičar Božidar Alajbegović u predgovoru knjizi Savršeni ustroj piše:

‘Savršeni ustroj’ kriminalistički je roman u stilu Dana Browna sa mjestom radnje u Londonu i u Dubrovniku.

Sadržajno je i uzbudljivo štivo, pisano u maniri Dana Browna, koje u okviru napetog, nepredvidljivog krimi-zapleta propituje neke od dosad neupitnih znanstvenih postavki, upozoravajući pritom na korupciju u institucionalnim (sveučilišnim, znanstvenim, policijskim) krugovima, kao i na kriminalne tendencije u pohlepom vođenim multinacionalnim kompanijama.

Savršeni ustroj je triler neizvjestan do zadnje stranice te uvjerljivo oblikovan poštivajući uzuse žanra, s nekoliko neočekivanih fabularnih iznenađenja i obrata kojima autor uspješno održava čitateljevu pozornost.

Trilerska fabula nadograđena je melodramatskim elementima, ali i podacima iz religije, medicine, znanosti i biologije, a što je suptilno inkorporirano u rukopis, na način da roman obogaćuje ali ga ne opterećuje, jer su ti materijali logičnim dijelom priče bez kojih bi fabula bila nejasna.

Štoviše, upravo u tim dionicama autor čitatelju sugerira skrivenu motivaciju zločinaca, kao neizostavan dio svake kriminalističke priče.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije