VELIKI USPJEH ‘Črna mati zemla’ proglašena najboljom dramskom predstavom

Zagrebačko kazalište mladih i Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu ukupni su pobjednici 25. dodjele Nagrada hrvatskog glumišta. ZeKaeM koji je zahvaljujući predstavama “Črna mati zemla” i “Sherlock Holmes” imao čak deset nominacija, na kraju je slavio s velike četiri nagrade.

Tako je “Črna mati zemla” proglašena najboljom dramskom predstavom u protekloj sezoni, kao što je i “Sherlock Holmes” proglašen najboljom predstavom za djecu i mlade. A “Črna mati zemla” koju je do sada vidjelo devet tisuća gledatelja donijela je i nagradu za najbolju režiju Dori Ruždjak Podolski, ali i nagradu za sporednu ulogu Urši Raukar.

Ako se zna da je ZeKaeM i lani osvojio nagradu za najbolju dramsku predstavu, nesporno je potvrdio status najboljeg dramskog kazališta u zemlji. Jasna Ančić (HNK Zadar) je proglašena najboljom glumicom, a Borko Perić (Kerempuh) najboljim glumcem.

A pet nominacija za “Gospodu Glembajeve” u izvedbi Baleta HNK-a u Zagrebu urodilo je s čak tri nagrade, za najbolju predstavu, za koreografiju Lei Mujiću koji je u koreografskom smislu zavladao Hrvatskom i za kostime Manueli Paladin Šabanović.

Najboljom operom proglašena je izvedba “Otella” u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci, dok je za najbolje dirigentsko ostvarenje nagrađen Filip Pavišić za operu “Tosca” u osječkom HNK-u. To je bila i jedina nagrada koja je otišla u osječki HNK koji je proteklih godina imao znatno bolje rezultate.

Više o dodjeli nagrada hrvatskog glumišta pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije