Vijesti / Društvo
Društvo
BOLESTI MUŠKARACA O njima govori poznati hrvatski urolog Antonio Plešnar

BOLESTI MUŠKARACA O njima govori poznati hrvatski urolog Antonio Plešnar

Studeni je mjesec u kojem ističemo važnost samopregleda i prevencije raka prostate. Zbog čega studeni i riječ, dvije o samopregledu? - pitali smo mr. sc. Antonia Plešnara dr. med. spec. urologa.

Samopregled kod oboljenja prostate nije moguć ali je moguće obratiti pažnju na simptome koji mogu ukazati na oboljenja prostate ili drugih dijelova urogenitalnog trakta. Samopregled je moguć kod oboljenja sjemenika.

Mnogi nisu čuli za Zakladu 'Movember'?

- U posljednjih desetak godina, potaknut globalnim pokretom „Movember“ koji je krenuo iz Australije, ukras muškog lica dobio je sasvim novo značenje. Riječi MOUSTACHE /brk/ i NOVEMBER/studeni/ neobično su spojene u riječ MOVEMBER kako je nazvana akcija koja okuplja iznimno velik broj muških poklonika spremnih prihvatiti izazov puštanja brkova u studenom i upozoriti na važnost borbe protiv raka prostate i sjemenika, duševnih bolesti, ali drugih bolesti primarno vezanih uz mušku populacija - objasnio je.

Ovo je dio iz razgovora sa spomenutim urologom u sklopu naše rubrike Priče iz bolnice, a njegovu priču ćemo objaviti u četvrtak, 30. studenog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!