KUD SELNICA Vape za plesačima u folklornoj skupini

Za kulturne potrebe, poglavito za rad udruga koje održavaju i predstavljaju međimursku i domovinsku kulturu, Općina Selnica srazmjerno svojim prihodima i mogućnostima, izdvaja značajna sredstva iz svog proračuna.

Najveći dio novca pripada i najbrojnijoj i najaktivnijoj udruzi KUD-u Selnica koji uskoro obilježava 1. obljetnicu od osnivanja i djelovanja.

Ivan Levačić, njegov predsjednik kaže kako ovog trenutka, a samo godinu dana od osnutka KUD broji preko 70 članova raspoređenih u nekoliko sekcija, od tamburaške preko mažoretkinja do folkloraša.

A upravo folkloraši koji su prvi javni nastup imali u rujnu ove godine, vape za novim i to muškim članovima, te im Levačić upućuje poziv da dođu, prijave se i uključe u rad udruge, bez obzira jesu li s područja Selnice ili drugih krajeva, svi su dobrodošli.

Partnerice i narodna nošnja ih očekuju, jer nije isto kada plesni par čine dvije žene ili kada su to muškarac i žena.

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević podržava rad KUD-a Selnica i pomaže im, te kaže kako će se u proračunu za 2018. godinu za potrebe u kulturi osigurati 120 tisuća kuna.

Kulturne kune će uz KUD Selnica dobiti i Sekcija VIBA, ŽVS Sveti Marko i drugi koji prijave projekte i programe, odnosno budu aktivni u radu i djelovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije